Як не зіпсувати власне життя своїми ж руками школярів повчали правоохоронці Рівненського району

Як не зіпсувати власне життя своїми ж руками школярів повчали правоохоронці Рівненського району

25.02.15 12:43 0 634
Про згубну дію наркотиків, а також про кримінальну та адміністративну відповідальність неповнолітніх застерігали учнів Голишівської ЗОШ I-II ступенів оперуповноважений кримінальної міліції у справах неповнолітніх Богдан Загурський та старший оперуповноважений сектору боротьби з незаконним обігом наркотиків Павло Шевчук.

— Кожен з вас мріє якнайшвидше стати дорослим і вступити в нове, яскраве життя, де, здавалося б, усе дозволено, — розпочала вступну частину лекції директор школи Вікторія Бабієць. — Та не таке легке доросле життя, насправді воно потребує відповідальності та прийняття серйозних виважених рішень. Аби не помилитися у майбутньому, застережні слова скажуть правоохоронці Рівненського райвідділу .

Богдан Загурський розповів, що навіть за такі, здавалося б, дитячі пустощі, як бійки на перервах, куріння за рогом школи, висловлювання нецензурною лайкою передбачена адміністративна відповідальність. Особливо оперативник зробив наголос на «модному» в сьогоденні правопорушенні – втеча з дому через будь-які дрібниці, які не сподобалися підлітку. У разі зникнення дитини з дому співробітники райвідділу відкривають кримінальне провадження за фактом вбивства і до пошуків залучають майже всю міліцію області. Проте, коли втікача все-таки знаходять, додому він вже не повертається, першочергова дорога – до центру соціально-психологічної реабілітації дітей. І тільки там буде вирішена їх подальша доля.

— Можливо, вже не раз у вас виникала думка спробувати щось більше, ніж сигарети, хоча і палити теж надто шкідливо, — продовжив співбесіду Павло Шевчук, — проте кожен із вас повинен запам'ятати: здебільшого вороття назад немає, за кожною дозою організм вимагає ще і ще. Зупинитися вже не можливо. В результаті наркозалежний втрачає все: роботу, родину, друзів та здоров'я. І тим паче, під впливом наркотиків переступає кримінальний закон.

Аби не бути голослівним, школярі переглянули документальний фільм «Правда про наркотики», який своєю сутністю шокував підлітків, адже реалії вживання наркотиків призводять до непоправного. Тому сподіваємось, що небезпечний та такий підступний наркотик все-таки не спокусить молодь.

Директор школи Вікторія Бабієць дякувала правоохоронцям, адже щиро сподівається, що виховні бесіди з її учнями дійсно стануть застережним знаком упродовж усього життя, і вони зроблять правильні висновки з почутого.

Наостанок міліціонери зауважили, що рухатися життєвою стежиною потрібно так, щоб пишалися батьки та рідні, тож побажали учням гарних успіхів у навчанні, а педагогам – витримки та наснаги в роботі.

Марія ЮСТИЦЬКА,

Рівненський РВ УМВС

України в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі проводять ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ