Виробникам продукції тваринництва рекомендують виходити на європейські ринки

Виробникам продукції тваринництва рекомендують виходити на європейські ринки

25.02.15 12:12 0 660
Ситуацію в галузі тваринництва обговорили на селекторній нараді, яку 24 лютого провів Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко. Участь у нараді за дорученням виконувача обов'язків голови Тернопільської облдержадміністрації Івана Крисака взяли представники департаменту агропромислового розвитку ОДА.

Як повідомив Перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Ярослав Краснопольский, протягом 2014 року зріс обсяг реалізації птиці та худоби, збільшилось виробництво молока та яєць. Натомість кількість поголів'я великої рогатої худоби зменшується у всіх регіонах. Це пояснюють ростом інфляції, яка стримує прибутки на продуктових ринках.

Олексій Павленко порадив керівникам на місцях вести постійний моніторинг щодо можливих зовнішніх ринків збуту української продукції.

«Особливу увагу слід приділити реалізації молочної продукції, яку потрібно виводити на зовнішні ринки, а особливо ринки Європейського Союзу, - наголосив він. – З цією метою в першу чергу потрібно звертати увагу на якість молока, яка повинна відповідати стандартам екстра-класу. Ми закликаємо керівників на місцях створити сприятливі умови для ведення бізнесу, щоб підприємці могли оснащувати ферми сучасним обладнанням та реалізовувати продукцію на європейських ринках».

Окрім того, увагу звернули на пошуки нових сфер виробництва у галузі тваринництва.

«На місцях потрібно рекомендувати виробництво сухого молока, оскільки є значні запити щодо закупівлі цього продукту від Китаю та інших країн, - додав міністр. – Як відомо, компоненти затрат для реалізації продукції зросли в ціні. Тому завдання керівників державних структур – продумати конкретні кроки для врегулювання ситуації на ринку».

«Щодо ситуації у Тернопільській області щодо виробництва продукції тваринництва, то за 2014 рік господарства забезпечили приріст на 3,2% , в тому числі сільськогосподарські підприємства – на 18,7 %. За січень 2015 року виробництво валової продукції тваринництва в області зросло на 5,5 % до відповідного періоду минулого року, в тому числі сільськогосподарськими підприємствами – на 29,3 %, - повідомив директор департаменту агропромислового розвитку Тернопільської ОДА Олег Напора. - Станом на 1 січня 2015 року в області зменшився рівень поголів'я ВРХ на 12,1%. Водночас надій молока на 1 корову збільшився до відповідного періоду минулого року на 4,2 %».

За словами директора департаменту агропромислового розвитку ОДА, у 2015 році в області планують завершити будівництво та реконструкцію підприємств, на яких вироблятимуть молочну продукцію.

«Цього року ми плануємо завершити будівництво і реконструкцію четвертого молочного комплексу та доїльного залу в ТОВ «Бучачагрохлібпром» потужністю на 1200 корів с. Ліщанці Бучацького району, продовжити будівництво і реконструкцію молочного комплексу та доїльного залу на 1200 корів у ПАП «Агропродсервіс» с. Теофіпілка Козівського району, - розповів Олег Напора. – Сподіваємося на державну підтримку виробництва тваринницької продукції».

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рівняни на Масляну ...
Наступна новина: В Житомирській області у ...

КОМЕНТАРІ