На Тернопіллі хтось має взяти на себе мужність сказати про це вголос

На Тернопіллі хтось має взяти на себе мужність сказати про це вголос

25.02.15 15:18 0 1252
Минув рік після кривавих подій на Майдані. Кров Героїв Небесної Сотні змила ненависний диктаторський режим. Та Україна не встигла відчути радість перемоги – у наші двері постукала війна. До домівок українців, у тому числі тернополян, почали надходити сумні звістки. Смерті молодих хлопців, дорослих чоловіків вбрали у чорні жалобні хустки тисячі матерів, дружин, сестер та доньок по всій Україні. Небесна Сотня перетворилась у Батальйони, а то й у цілу Армію.

Попри підписані угоди, озброєні Росією та керовані її офіцерами терористи не перестають вбивати наших вояків та мирне населення. Про цинізм та підступність ворога вже вкотре волають страшні події навколо Дебальцево. Скільки ще вантажів-200 буде привезено зі спалених війною територій!

Поряд із використанням важкого озброєння та захоплення чи знищення нових територій ватажки бойовиків міняють свою риторику. І це мало б перед усім насторожити нас. Чого вартує те, що керівник, так званої, ЛНР Ігор Плотницький вимагає від України взяти “ДНР” і “ЛНР” на утримання. За його словами, це головна вимога, після якої бойовики будуть згодні на мирні переговори. “У першу чергу це зняття економічної блокади повністю. Щоб зняти цю так звану блокаду достатньо скасувати всього 3 рішення РНБО. Тільки після цього ми будемо розмовляти про режим тиші, про припинення ведення вогню, про розмежувальну лінію – як вона повинна проходити, де”, – заявив Плотницький. Він також неодноразово висловлював своє бажання брати участь у політичному житті України та долучитись до розробки змін до Конституції нашої держави. Можемо тільки здогадуватись, які пропозиції будуть у таких «побажальників».

Переконаний, що більшої небезпеки для побудови новітньої, європейської держави Україна годі шукати. Вочевидь плани Путіна на захоплення України через маріонетковий режим Януковича та п'яту колону Москви – «Партію регіонів» зламала Революція гідності. Натомість свої імперські апетити Кремль намірений зреалізувати через терористичні утворення, легалізувавши їх. Таким чином здійснювати постійний контроль політичного життя України. Мабуть, жоден українець не хоче цього. Тим паче, що соціально-економічне відродження охоплених війною регіонів країна просто не потягне. Передусім маю на увазі взяту Україною на себе відповідальність за утримання окупованих територій, яких вона зовсім не контролює політично. Основний тягар видатків впаде перш за все на кожного з нас. Принаймні до того часу, коли прийде допомога від Євросоюзу. Впевнений на «деребан» цих коштів понад усе і претендують розбійницькі ватажки.

Особливо злочинно це виглядає на фоні подій у Харкові, вибухи були вже й в Одесі та Запоріжжі. Не дай Господи, щоб це сталось у Кіровограді, Черкасах, Луцьку чи у Тернополі ( у будь-якому місті чи селі України). Адже визнавши терористів як повноцінні територіально-адміністративні одиниці, та ще й з особливим статусом, держава ризикує розширення цієї пухлини агресій по всій країні.

Таким чином, як би боляче нам не було визнавати, що у нинішній ситуації оптимальний варіант – це замороження конфлікту, проведення демаркаційної лінії, відмежування чи то стіною, чи якимись іншими фортифікаційними спорудами окупованої зони, замороження конфлікту, що дасть можливість Україні провести реформи, стати на ноги. Натомість окуповані території чекає повна маргіналізація. Переконаний: над таким розвитком подій задумується кожен. Адже, не маючи сучасної армії, щоб здобути військову перемогу над російським агресором, потрібно рятувати економіку, розвивати військові сили, впроваджувати новітні технології. У даній ситуації це чи не єдиний для України варіант. Принаймні за його реалізації буде збережено життя нашим синам та дочкам, а відтак шанс на успіх проекту «Європейська Україна». Маймо мужність сказати про це вголос. Наш шлях – це шлях ФРН на противагу соціалістичній Німеччині, Південної Кореї – на противагу Північній. І через цей тяжкий шлях уже з потужною армією та економікою прийдемо до Єдиної і Соборної України. «Діла добрих оновляться, діла злих загинуть», – Тарас Шевченко.

Голова обласної ради Василь Хомінець

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку міський голова ...
Наступна новина: На Хмельниччині жорстокий ...

КОМЕНТАРІ