Літературно- поетична година «Я була малою горда» з нагоди 144-ої річниці від дня народження Лесі Українки

Літературно- поетична година «Я була малою горда» з нагоди 144-ої річниці від дня народження Лесі Українки

25.02.15 12:22 0 750
« На зеленому горбочку,

У вишневому садочку,

Притулилася хатинка,

Мов маленькая дитинка».

Це рядки з вірша «На зеленому горбочку» славетної письменниці, нашої землячки Лесі Українки із циклу «У дитячому крузі».

В такому ж дитячому крузі працівники центральної бібліотеки для дітей зібрали своїх читачів - учнів загальноосвітнього закладу №9 на літературно- поетичну годину «Я була малою горда» з нагоди 144-ої річниці від дня народження Лесі Українки. Бібліотекар Юлія Аркушин розповіла про народження дівчинки у відомій сім‘ї Косачів, про її мужній талант бути гордою, нескореною Українкою. Діти дізнались про традиції, які панували в сім'ї Косачів, де виховувалось шестеро дітей. Олена Пчілка, мати Лесі, все зробила для того, щоб її діти виростали глибоко закоханими в літературу, в рідне слово. Учасники заходу почули цікаву історію життя маленької Лесі, яке проходило серед чудової мальовничої волинської природи, про дитячі роки, проведені в місті Луцьку.

Леся росла допитливим, веселим і рухливим дівчатком, як і більшість дітей, присутніх на заході. Саме в такому віці вона розпочала творче поетичне життя та боротьбу зі своїми важкими хворобами. Ведуча заходу ознайомила дітей з ранньою творчістю Лесі Українки, читала вірші, уривки з казок, написані для дітей.

На закінчення душевної і теплої розмови в дитячому крузі про маленьку дівчинку Лесю, чиє ім'я належить до найвеличніших імен нашого народу, присутні переглянули мультфільм за твором Лесі Українки «Біда навчить».

Управління культури (720447)

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рівненська область: ...
Наступна новина: Чернігів: чергова сходинка ...

КОМЕНТАРІ