В Луцьку міський голова Микола Романюк зустрів гостей з Волновахи

В Луцьку міський голова Микола Романюк зустрів гостей з Волновахи

25.02.15 15:34 0 636
До Луцька прибула делегація з міста Волноваха на чолі з міським головою Сергієм Демченком. У Луцькій міській раді з гостями зустрілися міський голова Микола Романюк, заступники міського голови Лариса Соколовська та Тарас Яковлев, начальник управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності Віра Кудрявцева. Гості прибули з найкращими намірами, про що свідчив коровай на вишитому рушникові, який вони привезли із Донеччини.

Під час зустрічі було обговорено головні напрямки співпраці. Микола Романюк поінформував про соціально-економічний потенціал міста. Розповів про міжнародне співробітництво та проектну діяльность Луцька у сферах культури, охорони здоров'я, фізичної культури і спорту, що дало можливість залучити значні кошти в економіку міста. Лише цього року буде залучено 20 мільйонів гривень грантових коштів. Нині Луцьк співпрацює з 16 містами у 9 країнах світу. Микола Романюк повідомив, що активно проводиться робота над вирішенням питання економії енергоресурсів, запровадження заходів з енергозбереження та енергоефективності. Зокрема, за минулий рік у бюджетній сфері, житловому секторі, промисловості та житлово-комунальному господарстві міста впроваджено 86 енергозберігаючих заходів.

Про місто Волноваха, його економіку, на яку суттєво вплинула війна, розповів Сергій Демченко. “Дуже приємно у вашому чудовому місті Луцьку. Подвійно приємно, що ми сюди прибули на запрошення міського голови. Коли збиралися в дорогу, хвилювалися, адже місто Луцьк значно більше за Волноваху. Попри те, тепер такий час, що ми, як ніколи, повинні бути разом. Маємо показати такими зустрічами, що ми - єдиний народ, одна країна” ­ сказав Волноваський міський голова. Він також розповів, що в неділю на центральній площі міста Волноваха відбулася акція «Схід і Захід разом!». Це було напередодні Великого посту, у так звану Прощену неділю. На цьому заході він повідомив жителів міста про запрошення із Луцька для підписання Меморандуму про співпрацю між двома містами у різних сферах життєдіяльності ­ культурній, спортивній, молодіжній, соціальний захист населення, і вони схвально висловилися щодо цієї співпраці. На завершення Сергій Демченко сказав: “Ми дуже раді, що ця зустріч відбувається і дуже сподіваюся - ми станемо містами-побратимами, містами, що єднають країну”.

Микола Романюк про результати зустрічі сказав: “шня зустріч, усе, що ми на ній проговорили, є конкретними кроками до співпраці. Ми знаємо, що в неділю пройшов захід за участі молоді. Це добре, адже саме молоді будувати майбутнє України. І перш за все, молодь зацікавлена, щоб Схід і Захід були разом. А завдання влади навести оцей місточок між двома міськими радами, визначити пріоритети і якомога більше залучити жителів міст Луцька і Волновахи до спільної праці і тій чи іншій сфері. Хто в галузі культури, інших сферах. Я впевнений, що саме такі кроки, дії засвідчують, що Україна єдина”.

Під час зустрічі було обговорено заходи з підтримки армії та сімей учасників і загиблих в АТО, допомоги переселенцям. Потім узгодили програму перебування делегації з міста Волноваха у нашому місті. Згідно із нею гості відвідають Центр надання адміністративних послуг у місті Луцьку, Центр туристичної інформації, оглянуть Старе місто, Замок Любарта, покладуть квіти до могили Героя Небесної Сотні Василя Мойсея та Алеї почесних поховань у селі Гаразджа.

Завтра о 9.00 в сесійній залі Луцької міської ради відбудеться урочисте підписання меморандуму. Після цього делегація із Волновахи ознайомиться з роботою підрозділів Луцької міської ради та візьме участь в оглядових екскурсіях міста на автотранспорті, у музеї Волинської ікони, Медовій хаті.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ