Волинська область: відбулись навчання сил цивільного захисту на Ковельському залізничному вузлі

Волинська область: відбулись навчання сил цивільного захисту на Ковельському залізничному вузлі

25.02.15 11:04 0 577
24 лютого у місті Ковелі Волинської області відбулись тактико-спеціальні навчання сил та формувань цивільного захисту щодо організації гасіння пожеж та проведення аварійно-рятувальних робіт на об'єктах залізниці.

За легендою навчань через порушення технологічного процесу в резервуарному парку паливно-мастильних матеріалів сталося загорання в одному з резервуарів та подальшою його розгерметизацією. Виникла загроза перекидання полум’я на сусідні ємкості з пальним та споруди інфраструктури залізничного вузла.

Під час навчань найперше відпрацьовані дії чергового диспетчера щодо оповіщення керівного складу цього стратегічно-важливого об’єкту, служб екстреного реагування міста. До місця умовної надзвичайної ситуації прибули аварійна бригада електромереж залізничного вузла, чергова варта державної пожежно-рятувальної частини №4, а також бригада швидкої медичної допомоги. Для забезпечення громадського порядку було залучено воєнізовану охорону локомотивного депо та працівників транспортної міліції.

Працівники ДСНС спільно з службами цивільного захисту міста та формуваннями цивільного захисту залізничної станції «Ковель» відпрацювали спільні дії для якнайшвидшого локалізації умовної пожежі та запобігання екологічній аварії внаслідок розливу пального. Гасіння вогню здійснювалось шляхом подачі потужних водяних струменів та повітряно-механічної піни за допомоги спеціальних стволів з підвітряного боку, рятувальники працювали в тепловідбивних захисних костюмах. Рукавні лінії прокладали попід залізничними коліями.

Для допомоги підрозділам служби «101» залучено пожежний поїзд залізничного вузла, який доставив до місця події значний об’єм води та піноутворювача, а черговий розрахунок поїзда подав на гасіння два пінних стволи. До складу аварійно-відновлювальної бригади станції входить потужний кран на залізничному ходу, за допомогою якого відпрацьовано гасіння розлитого «палаючого» пального піском.

Всього до навчань залучались 47 працівників служб і формувань, 6 одиниць техніки.

За результатами тренувань визначено, що керівництво, черговий персонал об'єкту, підрозділи оперативно-рятувальної служби порятунку «101» та інші задіяні служби цивільного захисту м. Ковеля готові до виконання спільних завдань з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій на об’єктах залізниці.

Управління ДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернігівській області ...
Наступна новина: На Вінничині 19-річний юнак ...

КОМЕНТАРІ