Волинська область: у Луцьку рятувальники провели комплексні навчання із залученням усіх служб цивільного захисту міста

Волинська область: у Луцьку рятувальники провели комплексні навчання із залученням усіх служб цивільного захисту міста

25.02.15 16:05 0 637
23 лютого у місті Луцьку на території ДКП «Луцьктепло», що на вулиці Загородній, працівники Управління ДСНС України у Волинській області організували комплексні навчання аби перевірити готовність органів управління та сил Луцької територіальної підсистеми єдиної Державної системи цивільного захисту України до дій у разі виникнення надзвичайної ситуацій техногенного характеру на об’єктах інфраструктури.

За тактичним задумом навчань внаслідок розгерметизації фланцевого з’єднання газової труби газопроводу середнього тиску виник вибух газу з наступним загоранням у приміщенні котельні об’єкту. Внаслідок вибуху пошкоджено котел, зруйнована частина стіни та пошкоджено перекриття будівлі, травмовано 3 людини та виникло загоряння щита управління котла.

Диспетчер об’єкту направила на місце події аварійно-рятувальну ланку «Луцьктепло» та повідомила служби «101», ПАТ «Волиньобленерго», ПАТ «Волиньгаз». По їх прибуттю розпочались роботи щодо ліквідації надзвичайної ситуації. Під час їх виконання працівники ДСНС врятували одного потерпілого та передали його до рук медиків, ще двоє самостійно покинули приміщення, а для пошуку інших, які могли опинитися під завалами залізобетонних конструкцій, до місця умовної аварії направлено групу рятувальних робіт аварійно-рятувальної частини АРЗ СП УДСНС України у Волинській області, техніку «Луцькводоканалу». За допомогою пневматичних подушок та гідравлічного інструменту рятувальники організували розбирання завалів та провели рятування потерпілого.

По закінченню навчань проведено засідання штабу з ліквідації надзвичайної ситуації, де підведені підсумки з виконання завдань керівниками щодо ліквідації НС та всебічного забезпечення теплопостачання.

До навчань залучили 48 чоловік та 11 одиниць техніки.

За їх результатами були відпрацьовані не лише організаційні моменти, а й перевірена готовність органів управління сил цивільного захисту обласного центру до виконання завдань за призначенням у випадку реальної надзвичайної ситуації.

У ДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ