«Концерн Хлібпром» здав на переробку 92 тонни макулатури

«Концерн Хлібпром» здав на переробку 92 тонни макулатури

25.02.15 11:45 0 838
Упродовж 2014 року на виробничих підрозділах «Концерну Хлібпром» було зібрано та здано на переробку понад 92 тонни макулатури. Насамперед, це картонні коробки з-під сировини, етикетки, використаний офісний та пакувальний папір тощо. Для цього на кожному виробничому підрозділі відведені місця для зберігання вторресурсів, а відповідальні особи ведуть облік і передають їх на утилізацію чи переробку.

«Щоб стимулювати підрозділи до активного збору та здачі неліквідів у «Хлібпромі» прийняли рішення спрямовувати виручені кошти на покращення умов праці персоналу, – розповів Юрій Роговий, операційний директор ПАТ «Концерн Хлібпром», – це дозволяє здійснити роботи, понад заплановані компанією, наприклад, – провести дрібні ремонти, придбати додатковий інвентар. Таким чином, протягом року завдяки здачі відходів компанія отримала майже 380 тис. грн і внесла свій чималий вклад у збереження ресурсів планети».

Якщо виходити з розрахунків, що тонна зданого на переробку паперу береже від знищення 17 дерев та 26 тисяч літрів води, то «Хлібпрому» вдалося врятувати понад 1500 дерев та 2,4 тис. літрів води. Для вторинної переробки паперу потрібно майже вдвічі менше енергії, ніж для її первинного виробництва з дерева, при цьому шкідливі викиди зменшуються більш, ніж на 70%.

Окрім того, виробничі підрозділи компанії регулярно здають на утилізацію згідно чинного законодавства тару з-під маслянистої упаковки, відпрацьовані шини, мастила, люмінесцентні лампи тощо.

Довідка:

ПАТ «Концерн Хлібпром» одне з найбільших підприємств українського ринку хліба, яке щодня виготовляє до 300 тонн продукції – хлібної, хлібобулочної, кондитерської та тістових напівфабрикатів. В структуру Компанії входить 8 переробних підприємств, що розташовані у Львівській та Вінницькій областях. Компанії належать ТМ «Хлібна хата», «Вінницяхліб», «Львівський хліб», «Живий злак», Panerini, Bandinelli, «Любляна» та «Наминайко».
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ