На Хмельниччині показові комплексні навчання щодо дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій пов’язаних з терористичними актами

На Хмельниччині показові комплексні навчання щодо дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій пов’язаних з терористичними актами

26.02.15 08:46 0 768
24 лютого поточного року, на базі ДП «Новатор» м. Хмельницький за участю в.о. начальника цивільного захисту області – першого заступника голови облдержадміністрації Олександра Симчишина, були проведені показові комплексні навчання щодо дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій пов'язаних з терористичними актами.

“Проводимо комплексне навчання на одному з об'єктів цивільного захисту населення. Це робиться для того, аби ми вміли реагувати на надзвичайну ситуацію не на папері, у вигляді розпоряджень чи наказів, а маючи практичний досвід, - сказав перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Симчишин.

Адміністрацією підприємства, службами та силами цивільного захисту було відпрацьовано умовну ситуацію мінометного обстрілу території підприємства внаслідок якого було пошкоджено будівлі цехів, виникла пожежа в цеху гальваніки та фарбування, на території підприємства залишились мінометні міни, що не вибухнули.

Дії адміністрації підприємства, служб та сил цивільного захисту були спрямовані на захист життя та здоров'я працівників підприємства, а також на ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації і проходили в такому порядку:

Про надзвичайну ситуацію працівники підприємства були повідомлені за допомогою електросирен та об'єктового радіомовлення.

Адміністрації підприємства вдалося евакуювати 30 людей із цехів до сховища, де організовано їх життєзабезпечення.

В складі ланок газодимозахисної служби рятувальники, які прибули на місце надзвичайної ситуації, розпочали ліквідацію пожежі та пошук людей. Працівники аварійно-рятувального відділення Аварійно-рятувального загону спеціального призначення під завалами зруйнованої будівлі знайшли потерпілого, ноги якого зажаті уламком бетонної конструкції. За допомогою пневматичних подушок рятувальники дістали чоловіка з-під завалів, разом із фельдшером переклали його на спелеоноші та транспортували до швидкої для надання подальшої медичної допомоги.

Під час обстеження території сапери групи піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спеціального призначення виявили мінометні міни калібру 82 мм, що не вибухнули. Піротехніки транспортували боєприпаси до спеціально відведеного місця для знищення. Для визначення наявності в повітрі небезпечних хімічних речовин на місце виникнення надзвичайної ситуації прибула пересувна хімічна радіометрична лабораторія. Під час розвідки хіміки за допомогою спецзасобів визначили наявність та концентрацію небезпечних хімічних речовин, а також виміряли рівень радіаційного забруднення. Оперативна група управління внутрішніх справ виставила пости, наряди на евакуаційних виходах. Енергетики оглянули електромережі об'єкта та знеструмили його. Працівники аварійної газової служби відновили пошкоджений газопровід.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Луцьку міський голова ...

КОМЕНТАРІ