Польський Хелм та німецький Ліппе поповнили список міст-партнерів Луцька у 2014 році

Польський Хелм та німецький Ліппе поповнили список міст-партнерів Луцька у 2014 році

26.02.15 11:31 0 643
Міський голова, звітуючи про здобутки у сфері міжнародного співробітництва та проектної діяльності Луцька, зазначив, що список міст-партнерів Луцька минулого року доповнили Хелм (Польща), Ліппе (Німеччина), цього - Бандирма (Туреччина). Нині Луцьк співпрацює з 16 містами з 9 країн світу. Було отримано та освоєно міжнародної технічної допомоги ЄС на суму 723 тис. євро. Успішно реалізовується 8 грантових проектів. Планується у 2015 році залучити в міський бюджет до 20 млн грн.

“Через ситуацію, що склалася у нашій державі — війну на Сході у місті було відмінено розважальні та промоційні заходи, а кошти були спрямовані на допомогу сімям учасників АТО”, - зазначив міський голова Микола Романюк. Та все ж у місті відбувалися фестивалі, реалізовувалося ряд проектів. Важливим у культурному житті міста є участь Луцька у Програмі „Інтеркультурні міста”, що є складовою спільної стратегічної ініціативи Ради Європи та України.

У туристичній галузі в рамках відзначення 585-ї річниці З'їзду європейських монархів у місті Луцьку експонувалась міжнародна виставка литовського художника А. Слапшиса «Правителі та визначні діячі Великого князівства Литовського» .

У 2014 р. продовжувалось розширення міжнародного культурно-туристичного проекту «Шлях Гедиміновичів»: до проекту приєдналися міста Укмерге (Литва) і Кутна Гора (Чехія). Таким чином «Шлях Гедиміновичів» об'єднує 21 учасника з п'яти країн.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігівська область: ...
Наступна новина: Львівські правоохоронці ...

КОМЕНТАРІ