У Львівській області зареєстровано 2 пожежі торфу

У Львівській області зареєстровано 2 пожежі торфу

26.02.15 12:25 0 659
24 лютого о 10:23 до рятувальників надійшло повідомлення про пожежу між с. Тяглів та м. Белз Сокальського району на відкритій території виявлено горіння торфу окремими осередками на площі 20 кв.м..Горіння ліквідовано о 12:31.

Також 24 лютого о 10:30 до рятувальників надійшло повідомлення про пожежу біля с. Стаївка Сокальського району на відкритій території виявлено горіння торфу окремими осередками на площі 350 кв.м. Горіння о ліквідовано о 17:04.

Ознакою підземної торф'яної пожежі є характерний запах гарі, місцями з під землі просочується дим, а сама земля гаряча. Торф вигоряє зсередини, утворюючи пустоти, в які можна провалитися. Температура в товщі торфу, охопленого пожежею, більше тисячі градусів.

Гасити торф'яну пожежу самостійно не рекомендується. Краще обійти її стороною, рухаючись проти вітру, так, щоб він не наздоганяв вас вогнем і димом та не перешкоджав орієнтуватись на місцевості. При цьому треба дуже уважно оглядати дорогу попереду себе. Найкращим способом боротьби з торф'яними пожежами вважається запобігання їм.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ