На Тернопіллі рятувальники провели із школярами навчання з цивільного захисту

На Тернопіллі рятувальники провели із школярами навчання з цивільного захисту

26.02.15 17:47 0 642
У зв’язку із загрозою виникнення надзвичайних подій (особливо, воєнного характеру) все більш важливим стає проведення роз’яснювальної роботи з населенням з метою навчання громадян, як поводитися у небезпечних ситуаціях.

24 лютого працівники Монастириського районного сектору та 19-ї державної пожежно-рятувальної частини Управління провели навчання з цивільного захисту у Монастириській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів. Після того, як пролунав сигнал "навчальна тривога", було відпрацьовано сценарій оперативного переміщення школярів в протирадіаційні укриття. Щоб забезпечити швидку евакуацію, дітей розділили на вікові групи.

Також рятувальники розповіли учням, як діяти у надзвичайних ситуаціях воєнного характеру, що потрібно зробити при виявленні вибухонебезпечних предметів, а ще - що має містити у собі «екстрена валіза», на випадок вимушеної екстреної евакуації.

Після закінчення відпрацювання навчальної тривоги та «екскурсії» у протирадіаційні укриття рятувальники організували пізнавально-профілактичний захід для учнів 8-11 класів Монастириської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Фахівці пожежної справи розповіли учням про правила безпеки. Зокрема, про небезпеку, яку несе в собі вогонь, та нагадали школярам основні правила, яких потрібно дотримуватися, аби уникнути пожежі. А щоб дітям було цікавіше, рятувальники ознайомили їх з пожежно-технічним обладнанням і спорядженням, яке перебуває на озброєнні у вогнеборців, дозволили скористатись вогнегасником та подати ствол першої допомоги на уявний осередок пожежі.

Дирекція школи та діти висловили щиру подяку вогнеборцям за проведений захід.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: З чемпіонату України з ...

КОМЕНТАРІ