Луцьк: «Побудь у моєму всесвіті»

Луцьк: «Побудь у моєму всесвіті»

26.02.15 14:27 0 722
Поетичний вечір-імпровізація «Побудь у моєму всесвіті», приурочений Міжнародному дню рідної мови та річниці Майдану, відбувся у бібліотеці-філії №10.

Молода волинська авторка, читачка книгозбірні Оксана Ганущак (псевдонім Ксенія Вдячна) ознайомила присутніх зі своєю творчістю.

Вечір складався з трьох частин: патріотичної, філософської та ліричної. Друзі Оксани, а також всі охочі, декламували її поезію. До кожного прочитаного вірша були підібрані слайди та звучала музика.

Патріотичну поезію читала сама авторка, а також громадська діячка Тетяна Вешета та молоді художниці, волонтери Аліна Йодловська, Марія Оліферук, Маргарита Паламарчук. Щирі теплі слова своїй учениці висловила вчитель, літераторка Лукія Василевська, яка прочитала і власний вірш «Лист на фронт», присвячений героям Небесної сотні. Присутні вшанували пам'ять загиблих героїв Майдану та воїнів АТО хвилиною мовчання.

Мініатюру «Бо кожна клітина твоя…», поставлену на основі своїх віршів, виконала сама Оксана Ганущак та студентка Волинського державного училища культури та мистецтв ім. І. Стравінського Юлія Полівода.

Ольга Кононенко, ведуча радіо «Луцьк», зізналась, що зазвичай не декламує, але атмосфера вечора сприяла тому, що вона також прочитала вірші «Згадай», «Так буває…».

Ліричну поезію читала завідувач відділу культурно-просвітницької роботи бібліотеки СНУ ім. Лесі Українки Леся Млинар.

Враженнями про почуте поділились член Національної спілки письменників України Петро Коробчук та волинська драматургиня Наталка Максимчук. Актор Волинського обласного академічного музично-драматичного театру ім. Т.Г.Шевченка Мирослав Юзефович, що знявся у відомому історично-драматичному фільмі «Поводир», побажав Оксані натхнення, надалі творчо працювати і активно реалізовувати власний потенціал.

На вечорі звучали пісні у виконанні самої авторки та лучанки Світлани Кресак. Присутні на заході мали можливість милуватися і картинами героїні вечора.

Захід відбувся в рамках клубу літературних презентацій «Вперше», що діє при бібліотеці.

Управління культури

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківську ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ