На Тернопіллі про стан виконання місцевих та обласного бюджетів заслухали на колегії ОДА

На Тернопіллі про стан виконання місцевих та обласного бюджетів заслухали на колегії ОДА

26.02.15 14:59 0 735
Під час засідання колегії облдержадміністрації, яке відбулося 25 лютого, директор департаменту фінансів ОДА Степан Скибиляк поінформував про виконання обласного бюджету на 2015 рік.

Він зазначив, що виконання розрахункових показників Міністерства фінансів України склало 102,3%, місцевих бюджетів при середньому по Україні – 98,6%.

«Темпи приросту до попереднього року по області становлять 104,5%, по Україні - 101,3 %, - констатував Степан Скибиляк. – До місцевих бюджетів надійшло 1 млрд 73 млн грн. Виконали доходи всі райони, окрім Лановецького - 99,9 %, також на 5,5 млн грн. недовиконаний бюджет Тернополя. Що стосується дотацій вирівнювання державного бюджету, область отримала їх в повному обсязі – 2,4 млрд грн. Для покриття тимчасових касових розривів місцеві бюджети отримали 1 млрд грн. короткотермінових позик на фінансування заробітної плати, енергоносіїв та захищених статей видатків».

Директор департаменту фінансів ОДА також зауважив, що протягом року на видатки спрямовувалися вільні залишки коштів місцевих бюджетів – всього 56,3 млн грн. З державного бюджету в повному обсязі отримали дотації вирівнювання до річного плану це – 663,9 млн грн.

«Додаткових дотацій на вирівнювання фінансової забезпеченості з державного бюджету надійшло 76,7 млн грн., в тому числі 6,7 млн грн. до обласного бюджету, це – 100% до плану, - зазначив він. – Субвенцій з державного бюджету по загальному та спеціальному фондах надійшло 1 617,5 млн грн. На фінансування галузі освіти спрямовано 334,5 млн грн., охорони здоров'я – 429,3 млн грн., соціального захисту і соціального забезпечення – 69,2 млн грн.., культури та мистецтва – 50,3 млн грн., фізичної культури і спорту – 14,7 млн грн.».

Також Степан Скибиляк наголосив, що у 2015 році область відчує проблеми з виконанням бюджету у зв'язку з тим, що переплати до місцевих бюджетів склали 63,7 млн грн.. Крім цього, вирішують ситуацію по податках на прибуток приватних підприємств. Податковий борг до місцевих бюджетів станом на 1 січня 2015 року становив 43 млн гривень та зріс протягом року на 11,5 млн гривень або 36,4 відсотка.

«У чотирьох районах відбулось зменшення податкового боргу

(Бережанському на 10,7 %, Бучацькому – 15,5 %, Козівському – 15 % та Кременецькому – 14,1 %). Збільшення на понад 400 тис. гривень допустили Гусятинський, Зборівський, Підволочиський та Тернопільський район», - констатував Степан Скибиляк.

«Попри всі негаразди, які виникали з виконанням місцевих бюджетів хочу наголосити, що видатки бюджету розвитку в місцевих бюджетах були заплановані на суму 222 млн грн.. Касові видатки склали 186 млн грн., тож можна вважати, що бюджет розвитку використовувався», - продовжив він.

Також директор департаменту фінансів зауважив, що на ремонт, зміцнення матеріально-технічної бази освітянських установ провели 31 млн грн., охорони здоров'я – майже 9 млн. грн., соціального захисту – 2 млн грн., культури і мистецтва – 8 млн грн., фізичної культури та спорту – більше 1 млн грн., житлово-комунального господарства – 58 млн грн., будівництва – 23 млн грн..

«Ці видатки переведені за рахунок коштів переданих із загального до спеціального фонду. Крім цього, за рахунок капітальних надходжень на реконструкцію доріг спрямовано 30 млн грн., на заходи по охороні навколишнього середовища середовища - 2,5 млн грн.» - повідомив Степан Скибиляк.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ