Рівненщина: у прокуратурі області підбито підсумки роботи у 2014 році та визначено основні завдання на наступний період в умовах законодавчих змін

Рівненщина: у прокуратурі області підбито підсумки роботи у 2014 році та визначено основні завдання на наступний період в умовах законодавчих змін

26.02.15 11:58 0 571
Під головуванням прокурора Рівненської області Сергія Кубрака 25.02.2015 відбулося розширене засідання колегії, на якому підведено підсумки роботи органів прокуратури області у минулому році та визначено основні завдання на наступний період в умовах законодавчих змін.

Захід відбувся за участі голови Консультативної ради при прокуратурі Рівненської області Валентина Кроки, а також керівників структурних підрозділів апарату прокуратури області, прокурорів районного рівня.

Відкриваючи засідання колегії, прокурор області Сергій Кубрак зазначив, що в умовах напруженої соціально-політичної ситуації у державі прокурорами Рівненщини вживалися системні заходи, спрямовані на ефективну реалізацію визначених законом завдань та функцій.

З цією метою, а також з набранням чинності окремими положеннями Закону України «Про прокуратуру» від 14 жовтня 2014 року удосконалено структуру апарату прокуратури області. Зокрема, ліквідовано підрозділи, які здійснювали функції нагляду за додержанням і застосуванням законів, дві спеціалізовані прокуратури щодо здійснення нагляду за законністю у природоохоронній і транспортній сферах.

Як зазначив прокурор області, першочерговим завданням залишається збереження фундаменту держави ? вжиття максимально можливих заходів задля збереження державного кордону та територіальної цілісності України, утвердження законності й правопорядку в області, зміцнення довіри населення до органів прокуратури.

Колегією відзначено, що завдяки злагодженим зусиллям усіх правоохоронців області вдалося вплинути на стабілізацію криміногенної обстановки і зміцнення законності в регіоні. Як результат – рівень злочинності у області є одним із найнижчих в державі.

Намітилася тенденція до поступової активізації протидії корупції.

Водночас, як зазначила колегія, слід посилити заходи щодо реальної боротьби з цими негативним явищем, виявлення фактів одержання неправомірної вигоди високопосадовцями, розкрадань ними бюджетних коштів, якнайшвидшого завершення розслідування кримінальних проваджень зазначених категорій.

Відзначено ефективну реалізацію прокурорами представницьких повноважень щодо захисту інтересів держави та громадян, зокрема, у сфері земельних правовідносин, охорони дитинства. Цю роботу, за переконанням колегії прокуратури області, слід продовжити у наступальному русі.

Разом з тим, відзначивши низку позитивних напрацювань, наголошено на необхідності зосередження зусиль прокурорів у здійсненні заходів, які ставить перед ними Генеральна прокуратура України та суспільство.

Зокрема, як зазначив прокурор області С. Кубрак, органи прокуратури Рівненської області продовжують проводити перевірки законності дій посадовців органів державної влади на місцях під час Революції Гідності, пов'язаних з організацією «антимайдану», перешкоджанням вільному виявленню своєї політичної позиції, примусовим залученням працівників бюджетних організацій до різних заходів, інших фактів, які можуть бути підставою для вжиття додаткових заходів реагування. З цього приводу прокурорам районного рівня скеровано відповідне завдання.

Серед пріоритетів роботи органів прокуратури області також залишаються питання законності у сфері мобілізації та мобілізаційної підготовки, наповнення бюджету, захисту лісів, надрокористування, передусім ? незаконного видобутку бурштину.

Підсумовуючи виступ, прокурор області закцентував увагу присутніх на безумовному дотриманні основних принципів та моральних норм, якими повинні керуватись у своїй діяльності прокурори, та закликав продовжити курс прозорості їх діяльності, співпраці із громадськими організаціями та засобами масової інформації, принципово реагувати на звернення громадян про порушення Закону.

Своє бачення щодо вирішення озвучених проблем та виконання поставлених завдань озвучили перший заступник та заступники прокурора області.

Рішенням розширеного засідання колегії прокуратури області визначено низку заходів щодо зміцнення законності і правопорядку у регіоні та виконання визначених законом завдань і функцій.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Дільничні інспектори ...
Наступна новина: Міський голова Микола ...

КОМЕНТАРІ