У Волинській області рятувальники нагадують громадянам,що спалювати суху траву небезпечно

У Волинській області рятувальники нагадують громадянам,що спалювати суху траву небезпечно

26.02.15 14:37 0 597
25 лютого у Рожищенському районі рятувальники спільно з працівниками екологічної інспекції та правоохоронцями навчали громадян правил пожежної безпеки, щоб запобігти пожежам в екосистемах, які можуть виникнути від спалювання сухої трави громадянами на присадибних ділянках, на дачних садибах та відкритих територіях.

Адже як тільки пригріє сонце, люди активно розпочинають впорядковувати присадибні ділянки, намагаючись позбавитися від опалого минулорічного листя, сухої трави, чи іншого мотлоху спалюванням. На жаль, таке «прибирання» для вогняної стихії лише додає, як кажуть, масла у вогонь – бо вирвавшись на волю з-під людської опіки вогонь нищить все на своєму шляху, завдаючи численних матеріальних, екологічних збитків.

Учасники рейдових груп наголошували мешканцям сільської місцевості на необхідності дотримуватися правил безпеки, адже спалювання сухої трави може перерости у масштабні пожежі. Від звичайної людської необачності може горіти суха трава, очерет, сміття. Кожен підпал сухостою завдає суттєвої шкоди довкіллю, знищує живу природу, несучи загрозу життю та здоров’ю людей.

Окрім цього, рятувальники вручили кожному пам’ятки ДСНС, що містять чіткі рекомендації, як не допустити пожежі та що робити, коли лихо усе-таки трапилося.

Подібні заходи тривають на території усіх районів області.

УДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: На Закарпатті працівники ...

КОМЕНТАРІ