Волинська область: рятувальники провели комплексні навчання на об’єктах охорони здоров’я

Волинська область: рятувальники провели комплексні навчання на об’єктах охорони здоров’я

26.02.15 18:17 0 649
24 лютого на території центральної лікарні селища Іваничі відбулися комплексні навчання з реагування на надзвичайні ситуації на об’єктах інфраструктури Іваничівського району під керівництвом голови Іваничівської райдержадміністрації Федора Войтюка.

За тактичним задумом унаслідок розгерметизації фланцевого з’єднання газової труби газопроводу середнього тиску виник вибух газу з наступним горінням у котельні. У результаті – пошкоджено котел, частково зруйновано стіну та пошкоджено перекриття будівлі. На місці умовної надзвичайної події була травмована людина.

Зважаючи на масштаб умовної аварії, її ліквідація вимагала чітких, оперативних та злагоджених дій усіх служб екстреного реагування. Тому до навчань, окрім рятувальників ДПРЧ-18 селища Іванич, були також залучені представники інших служб мобільної оперативної групи реагування на надзвичайні ситуації – чергові бригади екстреної медичної допомоги, газової служби, житлово-комунальної служби, районної філії «Волиньобленерго», а також працівники правоохоронних органів та державтоінспекції.

У результаті комплексного навчання працівники усіх служб вдосконалили теоретичні навички та практичні уміння з ліквідації наслідків надзвичайної події та надання допомоги потерпілим. Окрім того, до уваги узяли навіть найменші огріхи у роботі, адже, якби аварія трапилася насправді, учасники навчань не мали б права на найменшу помилку.

Напередодні подібні навчання сил та засобів цивільного захисту відбулися на базі Маневицької центральної районної лікарні.

УДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ