В Житомирській області рятувальники проводять пожежно-профілактичні відпрацювання ряду населених пунктів

В Житомирській області рятувальники проводять пожежно-профілактичні відпрацювання ряду населених пунктів

26.02.15 16:18 0 588
З метою зменшення загиблих та травмованих під час пожеж, а також кількості самих загорянь рятувальники спільно із зацікавленими органами провели комплексне пожежно-профілактичне відпрацювання Кирданівської сільської ради Овруцького району. Проведення заходу саме на території даної сільської ради перш за все спричинене тим, що нещодавно, у селі Кирдани сталося лихо – на пожежі у приватному житловому будинку загинуло 3 особи.

Першим етапом заходу стала інструктивна нарада для представників засобів масової інформації та посадових осіб, що проходила в приміщенні сільської ради. У своєму вступному слові начальник Овруцького районного відділу ДСНС України Сергій Тимошенко довів до присутніх загальну статистику пожеж та загибелі людей, заходи, що вживаються для зменшення їхньої кількості, а також план проведення відпрацювання та основні задачі.

Із посадовців було створено кілька груп та за їх участі проведено комісійні обстеження житлових будинків мешканців сіл Кирдани, Дубовий Гай та Корчівка.

Перевіряючи проходили по заздалегідь складених списках адрес родин, які викликають увагу. У цю категорію потрапили багатодітні сім’ї, самотні пенсіонери, неблагонадійні особи. Кожному з господарів вручалися пам'ятки безпеки, в яких зазначені основні недоліки, що допускаються при монтажі та експлуатації електрообладнання й пічного опалення. Також під час рейду наголошувалося на обережному поводженні з вогнем та недопущенні пожеж через дитячі пустощі. Крім проведення профілактичних бесід фахівці оглядали стан електромережі та виявляли «жучки» (саморобні запобіжники в електролічильники).

Одним із запланованих етапів відпрацювання було відвідування дитячого садочку, де, крім обов’язкової роз’яснювальної роботи з дітлахами також проводилась ігрова вікторина на знання правил безпеки життєдіяльності. А у місцевій школі рейдарі провели з учнями лекцію про безпечні правила, насамперед, про необхідність виконувати правила пожежної безпеки на „гарячих” прикладах - дітям було продемонстровано фільм про 6-тихвилинне згорання квартири. Також надзвичайними проінформували дітей про трагічні наслідки самовільного розбирання та переміщення вибухонебезпечних предметів.

«Подібні профілактичні заходи мають велике значення, адже як показує досвід вони збентежують громадську думку. Одночасно працівниками ДСНС надається практична допомога окремим верствам населення по усуненню недоліків, що впливають на забезпечення протипожежної безпеки осель», - зазначає тимчасово виконуючий обов’язки начальника Управління ДСНС в області Василь Кучин.

Комплексні відпрацювання населених пунктів Житомирщини триватимуть і надалі. За даними багаторічних аналізів таких заходів, вони завжди мають надзвичайно позитивний результат. Адже після відвідин фахівців селяни набагато частіше задумуються над небезпекою, котру несе у собі вогняна стихія і намагаються хоча б частково втілювати рекомендації працівників Державної служби України з надзвичайних ситуацій у повсякденне життя

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Волинська область: під ...

КОМЕНТАРІ