В Чернігівській області рятувальники проводять роз’яснювальну роботу серед любителів зимової риболовлі

В Чернігівській області рятувальники проводять роз’яснювальну роботу серед любителів зимової риболовлі

26.02.15 13:25 0 627
З настанням потепління, на річках та озерах області утворився нестійкий шар льодового покрову. Як наслідок, у річці Сейм біля м. Батурин Бахмацького району провалився під лід та потонув 13-річний юнак.

У зв’язку з цим, рятувальниками Держслужби з надзвичайних ситуацій проводяться відповідні профілактично-роз’яснювальні заходи щодо попередження нещасних випадків на водоймах області. Проте, не зважаючи на застереження рятувальників, пересічні громадяни, а особливо рибалки, нехтують правилами безпечної поведінки. Вони виходять на тонку кригу біля промоїн без необхідних засобів порятунку, тим самим наражаючи себе на небезпеку.

25-го лютого рейдовою бригадою співробітників обласного Управління ДСНС спільно з представниками регіональних засобів масової інформації та обласної водолазно-рятувальної служби здійснено рейдову перевірку місць зимової риболовлі на річці Десна. В ході проведення заходів до рибалок доводились основні вимоги безпечної поведінки під час перебування на льоду та дії щодо порятунку потопаючих. Рибалкам співробітниками ДСНС вручались пам’ятки та листівки з питань безпеки життєдіяльності. За словами переважної більшості любителів зимової риболовлі, чоловіки знають, як поводитися у разі небезпеки, проте більшість з них не мають при собі елементарних засобів порятунку.

Тому, рятувальники вкотре застерігають любителів зимової риболовлі, не виходити на тонку кригу та не наражати себе на небезпеку. Дотримуйтесь порад рятувальників та дбайте про свою та безпеку своїх дітей.

Управління ДСНС

у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Что такое Whatsapp?

КОМЕНТАРІ