В Чернівецькій області рятувальники разом з волонтерами навчають освітян правил поведінки у надзвичайних ситуаціях

В Чернівецькій області рятувальники разом з волонтерами навчають освітян правил поведінки у надзвичайних ситуаціях

26.02.15 08:53 0 617
Працівники та волонтери намагаються охопити якомога більше людей, щодо навчання правил безпечної поведінки у разі виникнення надзвичайних ситуацій. В цій роботі велику увагу приділяється співпраці із працівниками освітніх закладів, адже саме на них покладається відповідальність за збереження життя і здоров’я підростаючого покоління. Тож, від рівня їхньої проінформованості з питань безпеки життєдіяльності багато що залежить. Підвищити рівень знань працівників освіти та надати їм необхідні рекомендації та поради щодо дій в умовах надзвичайних ситуацій техногенного характеру та воєнної загрози – таку мету ставили собі працівники Управління ДСНС України у Чернівецькій області та представники громадської організації Червоний Хрест України, яке відбулося 25 лютого у ДНЗ № 46 міста Чернівці.

Особливу увагу присутніх було зосереджено на питаннях щодо дій при надзвичайних ситуаціях техногенного характеру, як провести евакуацію із навчального закладу, як діяти при виявленні підозрілих предметів, в умовах терористичного акту, а також розповіли про те, як слід поводитися з вибухонебезпечними предметами, що необхідно зробити у першу чергу, а що робити категорично заборонено. Також всім присутнім було продемонстровано відеофільм із даної тематики, які вихователі можуть використовувати під час навчання дітей.

У свою чергу представники «Червоного Хреста України» провели практичне заняття з надання домедичної допомоги при переломах, кровотечах та опіках, наголосивши на тому, що вчасно та кваліфіковано надана допомога при пораненнях, травмах та інших ушкодження є запорукою збереження людського життя.

Наприкінці заходу рятувальники вручили вихователям пам’ятки, плакати та листівки.

«Таким заходам ми приділяємо важливе значення, адже у наших працівників є можливість вдосконалити свої знання щодо дій під час надзвичайних ситуацій. Окрім цього отримані знання ми можемо донести до дітей і зробити їх більш підготовленими до небезпеки» - зазначила завідуюча ДНЗ № 46 Галина Балахтар

Прес-служба Управління ДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ