На корупційному діянні "погорів" секретар сільради Волині

На корупційному діянні "погорів" секретар сільради Волині

26.02.15 12:58 0 843
Посадовець не доповів ні в усній, ні в письмовій формі присутнім на засіданні депутатам Піддубцівської сільської ради про наявність у нього конфлікту інтересів, а відтак проголосував про виділення сину земельної ділянки для будівництва та обслуговування житлового будинку.

Співробітники управління боротьби з організованою злочинністю УМВС України у Волинській області складено протокол про вчинення адміністративного корупційного правопорушення відносно секретаря Піддубцівської сільської ради.

Чиновник, будучи посадовою особою органу місцевого самоврядування та відповідно до Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» – суб'єктом відповідальності за порушення антикорупційного законодавства, не доповів (ні в усній, ні в письмовій формі) присутнім на засіданні депутатам Піддубцівської сільської ради про наявність у нього конфлікту інтересів під час проведення сесії сільської ради, в ході якої розглянуто питання щодо надання дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення у власність земельної ділянки для будівництва та обслуговування житлового будинку, житлових будівель і споруд волинянам, а відтак проголосував за затвердження проектів землеустрою щодо відведення у власність земельних ділянок для будівництва та обслуговування житлових будинків, житлових будівель і споруд своєму синові.

Таким чином посадовець вчинив корупційне правопорушення, відповідальність за яке передбачена ст. 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Луцьким міськрайонним судом секретаря сільради притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу – 250 грн.

До уваги громадян! Із питань виявлення фактів кримінальної та адміністративної корупції звертайтеся до УБОЗ УМВС за телефоном 25-40-69 (цілодобово).

Телефон довіри з питань боротьби з корупцією Головного управління по боротьбі з організованою злочинність МВС України – 097-220-31-16; електронна скринька довіри - http://www.guboz.gov.ua/corrupt.html

СЗГ УМВС України

у Волинській області

(За матеріалами УБОЗ)
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ