На Волині триває операція "Первоцвіт"

На Волині триває операція "Первоцвіт"

26.02.15 15:30 0 652
З наближенням весни на території України набирає обертів торгівля первоцвітами. Тож на Волині з метою запобігання незаконного придбання чи збуту об'єктів рослинного світу організовано проведення операції «Первоцвіт -2015».

Практично всі первоцвіти охороняються або Червоною книгою України, або регіональними Червоними списками, а деякі з них уже знаходяться на межі повного знищення. Серед зникаючих рідкісних первоцвітів – усі види підсніжників, білоцвітів, сон-трави, диких тюльпанів, шафранів і добре відома нам черемша, або цибуля ведмежа. Масовий збір на продаж рідкісних рослин призводить до послаблення, а у невеликих місцезростаннях – до повного пригнічення насіннєвого поновлення. Це в своєю чергою веде до генетичного виродження.

Збирати та продавати такі рослини суворо заборонено! Відповідальність за такі дії передбачена Кодексом України про адміністративні правопорушення. Громадян, які незаконно будуть збирати та реалізовувати первоцвіти, притягуватимуть до відповідальності. За незаконний збір та продаж первоцвітів у громадян конфісковуватимуть незаконно здобуте та накладатимуть штраф, розмір якого визначатимуть суди. Крім того, порушники відшкодовуватимуть збитки, завдані навколишньому природному середовищу за кожну незаконно зрізану рослину.

Закликаємо всіх небайдужих громадян не залишати без уваги жодного факту торгівлі, а також не зривати, не продавати і не купувати перших весняних квітів заради збереження їх краси для майбутніх поколінь!

Локачинський РВ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ