На Львівщині за незаконне відчуження землі судитимуть керівника підприємства

На Львівщині за незаконне відчуження землі судитимуть керівника підприємства

26.02.15 18:50 0 726
Працівники Управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю ГУМВС України у Львівській області, за процесуального керівництва обласної прокуратури, викрили керівника львівського приватного підприємства у незаконному відчуженні більш ніж 14 гектарів землі вартістю 2,8 млн. грн.

Правоохоронці встановили, що 31-річний керівник приватного підприємства, без відповідного погодження із засновником, реалізував три земельні ділянки, що належали фірмі. Ділянки, загальною площею понад 14 гектарів, розташовані поблизу Львова і їх ринкова вартість, за оцінками експертів, складає 2,8 млн гривень. Саме у таку суму засновник підприємства оцінив завдані йому збитки.

Обвинувальний акт щодо керівника підприємства, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч.3 ст.358 (підроблення документів) КК України, скеровано на розгляд суду.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п'ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян та зі спеціальною конфіскацією.

У процесі досудового розслідування суд обрав зловмиснику міру запобіжного заходу – тримання під вартою з можливістю звільнення під заставу у сумі 304,5 тисяч гривень. Затриманий скористався можливістю і, після внесення застави, був звільнений з-під варти.

ВЗГ ГУМВС України у Львівській області,

за матеріалами УДСБЕЗ ГУМВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області у ...
Наступна новина: На Закарпатті міліціонери ...

КОМЕНТАРІ