На блокпостах Вінниччини міліція здійснює посилені перевірки транспорту із залученням службових собак (+фото)

На блокпостах Вінниччини міліція здійснює посилені перевірки транспорту із залученням службових собак (+фото)

26.02.15 10:08 0 659
Міліція Вінниччини продовжує працювати в режимі проведення посилених заходів безпеки. У зв'язку з загостренням ситуації на Сході України, посиленням терористичних загроз надзвичайно важливими є превентивні заходи – не допустити ввезення в регіон вибухівки, боєприпасів, небезпечних речовин, протидіяти будь-яким можливим спробам дестабілізації обстановки в регіоні. В області працюють посилені блокпости, до перевірки автотранспорту залучають службових собак.

Під час несення служби на блокпостах озброєні правоохоронці, в першу чергу, звертають увагу на автотранспорт, який в'їжджає на територію Вінниччини із тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей, АР Крим.

Як розповів заступник начальника міліції громадської безпеки Василь Стаховський, на території області діє 12 блокпостів, 5 з яких контролюють в'їзди в обласний центр. На кожному з них окрім працівника ДАІ та двох міліціонерів у повному екіпіруванні з автоматичною зброєю, працює кінолог зі службовою собакою, яка допомагає правоохоронцям виявляти небезпечні предмети.

«Залучення до роботи блокпостів спеціально навчених службових собак дає можливість міліціонерам ефективно протидіяти незаконному переміщенню зброї, вибухових речовин, наркотичних засобів, їх аналогів і прекурсорів», - зазначив Василь Стаховський. – Перевіряючи документи водіїв, оглядаючи салони та багажники автівок, працівники міліції роблять все, аби не допустити розповсюдження нелегальної зброї, забезпечують правопорядок та безпеку громадян.

Вінничани та гості області з розумінням ставляться до посилених перевірок та переконані, що такі заходи збережуть спокій на Вінниччині.

Водночас, в управлінні МВС в області нагадали, що вивезення зброї з зони АТО є незаконним і передбачає кримінальне покарання. Зокрема, стаття 263 (Незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу карається позбавленням волі від 3 до 7 років.















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Сеть банкетных залов ...
Наступна новина: На Тернопіллі ...

КОМЕНТАРІ