Відзначення 76-ї річниці Карпатської України пройде на всеукраїнському рівні

Відзначення 76-ї річниці Карпатської України пройде на всеукраїнському рівні

26.02.15 09:04 0 702
24 лютого 2015 року в Хусті відбулась перша зустріч організаційного комітету з відзначення 76-ї річниці проголошення Карпатської України, події, яку націоналісті уже традицій відзначають з 13 по 15 березня на Закарпатті.

Під час зустрічі новопризначений голова Закарпатської "Свободи" Едуард Леонов разом із робочою групою відвідали місця слави Карпатської України. Зокрема, побували на могилі Олександра Блестіва у Стеблівці Хустського р-ну, на місці масового розстрілу "січовиків", що на Красному Полі, біля пам'ятного знаку Федору Тацинцю у смт. Міжгір'я та на батьківщині Августина Волошина у с. Келечин.

Націоналісті вирішили звернутись до місцевих та селищних рад з вимогою облаштувати пам'ятні знаки та могили, до яких, на жаль, місцевій владі немає діла. Також Едуард Леонов зустрівся з головою Хустської районної організації ВО "Свобода" для обговорення організації головних заходів з відзначення проголошення Карпатської України, що відбуватимуться у Хусті.

Особливістю цьогорічного відзначення стане започаткування всеукраїнського молодіжного вишкільного табору "Карпатська Україна", що проходитиме з 12 по 15 березня у с. Стеблівка, поблизу могили О. Блестіва.

Про це повідомили в прес-службі Закарпатської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Тернопіллі в ОДА ...

КОМЕНТАРІ