Вінничина: обрізи мисливських рушниць вилучили міліціонери у двох раніше судимих жителів області

Вінничина: обрізи мисливських рушниць вилучили міліціонери у двох раніше судимих жителів області

26.02.15 19:22 0 621
Минулої доби у жителів Барського та Крижопільського районів за місцем проживання працівники міліції вилучили два обрізи мисливських рушниць. Один з них невстановленого зразка. Обидва чоловіки раніше мали проблеми з законом та неодноразово відбували покарання у місцях позбавлення волі.

Як розповів начальник Барського райвідділу міліції Павло Кукурудза, до міліції надійшла оперативна інформація про те, що місцевий житель села Терешки незаконно зберігає зброю. Дана інформація підтвердилась під час санкціонованого обшуку. У будинку 49-річного підозрюваного правоохоронці виявили обріз гладкоствольної мисливської рушниці 16-го калібру.

За словами раніше судимого чоловіка, зброя в нього знаходиться багато років, на всяк випадок, для самозахисту. Дісталась вона йому від покійного родича. Весь цей час він її ховав на території домогосподарства. Про те, що за незаконне зберігання зброї передбачена кримінальна відповідальність знав, але сподівався, що про це ніхто не дізнається. Де насправді чоловік взяв зброю, і навіщо зберігав, наразі з'ясовує слідство.

Ще один обріз мисливської рушниці вилучили правоохоронці у 44-річного жителя смт. Крижопіль. Зброю невстановленого зразка чоловік зберігав на балконі власної квартири.

За словами правопорушника, обріз йому подарував перед смертю товариш. Походження зброї та мету її зберігання з'ясує слідство. Як розповів начальник Крижопільського РВ УМВС Олександр Свічар, підозрюваний раніше мав проблеми з законом та неодноразово відбував покарання за крадіжки та наркотики.

За обома фактами слідчими відділами міліції відкриті кримінальні провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). За таке правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.

Працівниками міліції з початку року на території області з незаконного обігу було вилучено 12 одиниць вогнепальної зброї, 14 - холодної, 540 набоїв та 3 боєприпаси.

СЗГ УМВС України

у Вінницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Іван Крисак: «Бюджетні ...
Наступна новина: На Вінничині двох ...

КОМЕНТАРІ