В Закарпатській області підприємці Іршавщини потерпають від нових "старих" корупційних схем

В Закарпатській області підприємці Іршавщини потерпають від нових "старих" корупційних схем

26.02.15 13:19 0 778
25 лютого 2015 року підприємець з Іршавщини звернувся за допомогою до місцевого осередку Всеукраїнського об'єднання "Свобода". Незаконно місцева влада блокує участь підприємця у тендері щодо гарячого харчування. Тендерний комітет залишає без харчів учнів Ільницької школи-інтернату.

При владі Януковича історії про недопущення до тендеру підприємців були частими. Якщо місцевий чиновник не отримував "відкат" у розмірі 5–15% , а то й всі 20%, то цей підприємець не тільки не отримував доступу до тендеру, але й ризикував втратити бізнес через шквал різних інспекцій. Так сталось і з підприємцями Іршавщини, що справедливо вигравали тендери, але їх відсторонили від професійної діяльності. Революція гідності змінила обличчя у вищому керівництві, проте це керівництво не здійснило люстрації на нижчих щаблях влади. Ті ж самі люди не дають дихати бізнесу і дотепер.

Сам тендер відбувся 25 грудня 2014 року, де вирішувалось питання гарячого харчування в Іршавському районі на 2015 рік. Учасників, що не згодились на "відкати" було відхилено від участі у конкурсі. Підготоване з цього приводу звернення до адміністративної колегії антимонопольного комітету з розгляду скарг про порушення законодавства у царині державних закупівель було розглянуте у лютому цього року. Адміністративна колегія постановила зобов'язати відділ освіти Іршавської районної держадміністрації скасувати всі рішення, ухвалені після розкриття пропозицій конкурсних торгів учасників процедури, та завершити процедуру закупівлі за наведеними лотами відповідно до вимог закону України "Про здійснення державних закупівель", що, своєю чергою, означає незаконність усунення підприємців від конкурсу.

"Тепер тендерний комітет шукає причину усунення підприємців від тендеру, через що потерпають діти Ільницької школи-інтернату. Підприємці обурені таким ставленням чиновників до ситуації. Вони вже звертались у обласну та районну прокуратуру, проте відповіді так і не дочекались. Тендерний комітет практично чотири роки займається відхиленням неугодних. У складі комітету лише голова тендерного комітету змінився, а чотири члени мають своєрідний імунітет. Саме вони займаються корупційними схемами. Підприємці звернулись до Іршавської за Закарпатської партійної організації ВО "Свобода" про допомогу. Ми взяли цю ситуацію на контроль та будемо домагатись від органів місцевої та обласної влади, районної та обласної прокуратури відновлення справедливості. Звертаємось до засобів масової інформації про зловживання службовим становищем та корупцію. Не для цього гинула Небесна сотня, щоб поплічники "сім'ї" продовжували набивати кишені. Влада повинна слухати народ", – прокоментував подію голова Іршавської районної організації ВО "Свобода" Михайло Мочан.

Про це повідомили в прес-службі Закарпатської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: ДТП на Волині: внаслідок ...
Наступна новина: В Чернігівській області ...

КОМЕНТАРІ