Фракція "Батьківщини" у Луцькій міськраді завалила ініціативу про першочергове забезпечення земельними ділянками учасників АТО

Фракція "Батьківщини" у Луцькій міськраді завалила ініціативу про першочергове забезпечення земельними ділянками учасників АТО

26.02.15 19:00 0 622
25 лютого 2015 року депутати Луцької міськради з ініціативи лідерів ВО "Батьківщина" повторно відмовилися підтримати, внесений фракцією ВО "Свобода", проєкт рішення про тимчасовий мораторій на надання земельних ділянок у приватну власність під індивідуальне житлове будівництво з метою першочергового забезпечення земельними ділянками військовослужбовців, які виконують або виконували завдання в рамках антитерористичної операції на сході України.

За внесений проєкт рішення проголосували лише 12 депутатів. Основним критиком такої ініціативи знову став голова Луцької міської організації ВО "Батьківщина", секретар Луцької міськради Сергій Григоренко. В підсумку фракція ВО "Батьківщина" провалила цей проєкт рішення.

"Коли фракція ВО "Свобода" вносила проєкт рішення вперше, окремі депутати, і в тому числі Сергій Григоренко, запекло звинувачували нас у сирості і недосконалості такої ініціативи, що воно не пройшло обговорення в депутатських комісіях. Після цього цей проєкт пройшов всі необхідні процедури та був обговорений в комісіях. У депутатів, які обливали наш проєкт рішення брудом, якщо б вони дійсно планували допомогти учасникам АТО і їх сім'ям в отриманні земельних ділянок, була чудова нагода тривалістю один місяць внесті власні пропозиції. Але депутати з ВО "Батьківщина" та депутатської квазігрупи "Рідне місто" нічого не зробили для цього, натомість знову назвали його "сирим", приховуючи за такою риторикою власне небажання вирішувати проблему по суті. Очевидно, що їм дуже не сподобалася ідея першочергово забезпечення ділянками саме учасників АТО. Зате Сергій Григоренко і Євген Ткачук для власного піару внесли альтернативний проєкт, який є цілком формальним і декларативним, згідно з яким ніхто не зможе отримати ділянку. Цікаво, що ті ж депутати, які проливали крокодилячі сльози щодо відсутності вільної землі у місті, на кожній сесії міськради голосують десятки проєктів рішень про надання земель іншим", – повідомив голова Луцької міської організації ВО "Свобода" Микола Федік.

Зазначимо, що 28 січня 2015 року депутати Луцької міської ради відмовилися підтримати внесення в порядок денний проєкт рішення, розроблений фракцією ВО "Свобода", про тимчасовий мораторій на надання земельних ділянок у приватну власність під індивідуальне житлове будівництво з метою першочергового забезпечення земельними ділянками військовослужбовців, які виконують або виконували завдання в рамках антитерористичної операції на сході України. Тоді проти цього також виступили більшість членів фракції ВО "Батьківщина" у Луцькій міськраді.

Про це повідомили в прес-службі Волинської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ