В Закарпатській області у Хусті через дитячі пустощі з вогнем загорілася квартира

В Закарпатській області у Хусті через дитячі пустощі з вогнем загорілася квартира

27.02.15 08:05 0 720
24 лютого в м. Хуст на вул. Пушкіна трапилося загорання у квартирі двоповерхового будинку. На момент появи вогню власниці помешкання вдома не було, у приміщенні знаходилися тільки двоє її дітей. До служби порятунку «101» о 14:25 подзвонили сусіди господарів, які побачили дим, що виходив із вікон помешкання.

Для ліквідації загорання на місце події виїхали бійці 10-ї державної пожежно-рятувальної частини. О 14:35 вони локалізували пожежу й о 14:45 – ліквідували її. Завдяки оперативності бійців ДСНС квартира майже не постраждала від вогню. Внаслідок пожежі було частково знищено дитяче ліжко та задимлено одну кімнату. До того ж, вогнеборці врятували від руйнування увесь двоповерховий житловий будинок.

Імовірно, до загорання призвели дитячі пустощі з вогнем. За словами власниці квартири, вона вийшла винести сміття й на 10 хвилин залишила дітей наодинці. За цей час двоє братів віком 5 і 6 років знайшли сірники й почали з ними гратися. У результаті вони підпалили ліжко, на якому бавилися. Побачивши вогонь, діти злякалися й вибігли з квартири у двір, де й перебували до прибуття пожежних підрозділів і ліквідації загорання.

Управління ДСНС України у Закарпатській області звертається до батьків: навчайте дітей правилам безпеки та не залишайте їх без нагляду; не дозволяйте малечі гратися з сірниками та іншими легкозаймистими предметами; виховуйте у дітлахів навички безпечної поведінки, демонструючи на власному прикладі обережність у поводженні з вогнем, газом, водою, побутовою хімією, ліками тощо. І нарешті, навчіть дітей у випадку лиха дзвонити до служби порятунку за номером 101.

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі за добу ...
Наступна новина: В Луцьку 71-а сесія міської ...

КОМЕНТАРІ