У п’ятницю у Львівській філармонії виступатиме оперна співачка Христина Далецька

У п’ятницю у Львівській філармонії виступатиме оперна співачка Христина Далецька

27.02.15 12:55 0 631
У п'ятницю, 27 лютого, о 19.00 у Львівській обласній філармонії звучатимуть музичні шедеври від класики до сучасності. Це Симфонія Ре мажор op. 24 Яна Вацлава Воржишека, Sonnenlieder Вікторії Польової, енергійна й напрочуд колористична Румунська рапсодія Джордже Енеску, «Чотири останні пісні» для сопрано з оркестром Штрауса, де сольну партію виконуватиме українська оперна співачка, яка мешкає у Швейцарії Христина Далецька. Академічний симфонічний оркестр Львівської філармонії виступить під батутою швейцарського маестро Сімона Камартіна.

Про це повідомляє прес-служба Львівської філармонії.

Розпочне концертну програму Симфонія Ре мажор op. 24 чеського композитора, піаніста і органіста Яна Вацлава Воржишека. Твір порівнюють із першими симфоніями Бетховена.

Твори Вікторії Польової мають у своїй забарвленості елементи естетики авангарду та полістилістики, згодом стиль композитора можна розглядати крізь призму симфо-мінімалізму та втіленням у музиці богослужебних текстів, йдеться у повідомленні.

У «Ромунській рапсодії» Джордж Енеску передає румунський фольклор.

Завершуватиме концертну програму «Чотири останні пісні» для сопрано з оркестром Штрауса. Цей твір, мабуть, є найбільш відомим з усіх композицій композитора у цьому жанрі, і найбільш виконуваним. Штраус наповнює цей твір філософськими роздумами про пройдений шлях і втому від життя.

Зазначимо, слухачі зможуть почути на концерті гостю із Швейцарії Христину Далецьку. Виконавиця є однією з найзахоплюючих і найрізнобічніших співачок (мецо-сопрано) свого покоління.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ