Надію Савченко нагородять премією «Світло Справедливості» «за моральне і духовне лідерство»

Надію Савченко нагородять премією «Світло Справедливості» «за моральне і духовне лідерство»

27.02.15 12:29 0 670
Члени комітету премії «Світло Справедливості» вирішили нагородити українську льотчицю Надію Савченко однойменною премією. Надія Савченко. Фото: ZIK/EPA/YURI KOCHETKOV

Про це 26 лютого, повідомив президент Українського католицького університету єпископ Борис Ґудзяк на прес-конференції, інформує прес-служба університету.

Нагорода заснована канадійкою українського походження Анастасією Шкільник на честь її батька – доктора Михайла Шкільника, видатного юриста, громадського і політичного діяча часів визвольного руху в Україні 1917-1920 років, та вручається «за моральне і духовне лідерство в Україні».

Попередніми лауреатами премії були Євген Сверстюк, Мустафа Джемілєв та Лариса Заливна.

«У сучасному світі, особливо в пострадянському контексті, де пристосуванство, корупція, безпринципність є нормою, де люди дешево продають свою гідність, постать Надії Савченко, яка світиться особливою мужністю і справедливістю, кидає виклик цинізму нашої доби і закликає до автентичної солідарності і жертовності.

Саме тому члени журі премії «Світло Справедливості» вирішили вручити цьогорічну премію цій мужній жінці. За умовами засновників нагороди, лауреатом може бути особистість, яка перебуває в авангарді суспільно-політичного життя України і дає постійне свідчення безкорисливості й вірності моральним принципам, мужнього слідування своїм переконанням та жертовності в обстоюванні ідеалів демократичного суспільства.

Надія Савченко беззастережно підходить під цей опис. Вона засвідчила нам усім незламність перед наругою, беззаконням і насиллям. Цією нагородою ми дякуємо їй за її свідчення і прагнемо захистити її життя», – зазначив член комітету владика Борис Ґудзяк.

Цьогорічна церемонія нагородження відбудеться 22 квітня. Владика Борис висловив сподівання, що Надія Савченко прийматиме нагороду особисто.

«Лауреатка нагороджується за уже звершене свідчення і нагороджується з палкою надією, що вона все ж таки житиме», – наголосив владика Борис.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопільська міліція ...
Наступна новина: На Рівненщині завершено ...

КОМЕНТАРІ