На Львівщині незрячі завдяки радіогідам зможуть тепер відвідувати театри

На Львівщині незрячі завдяки радіогідам зможуть тепер відвідувати театри

27.02.15 09:44 0 596
На Львівщині вперше в Україні реалізовано проект для людей з глибоким ураженням органів зору з аудіодискрипції візуалізації творів мистецтва. Відтепер театральні вистави для дорослих та дітей у більшості театрів області будуть доступні для інвалідів зору, для яких дія, що відбувається на сцені, наповниться новим змістом та емоційністю.

Про це повідомляє прес-служба Львівської облдержадміністрації.

Департамент з питань культури, національностей та релігій ОДА та Львівський обласний осередок Всеукраїнської громадської організації «Українська спілка інвалідів Усі» розпочали реалізацію пілотного проекту «Рівні права, рівні можливості, ефективність і доступність культурних послуг в Україні».

В межах цього проекту відбулись спеціальні навчання, де актори театрів отримали теоретичні та практичні знання і навички організації та проведення аудіодискрипції візуальних творів.

Курси проводили актриса Національного академічного українського драматичного театру ім. М. Заньковецької Олександра Боньковська, психолог Львівської міської психолого-медико-педадогічної консультації Жанна Катерняк, виконавчий директор ЛОО ВГО «Українська спілка інвалідів – УСІ» та керівник «Ресурсного центру освітніх інформаційних технологій для осіб з особливими потребами» НУ «Львівська політехніка» Оксана Потимко.

перші десять випускників навчальної програми «Аудіодискрипція візуальних творів» отримали сертифікати.

«Важливо зазначити, що цей проект стартував як ініціатива добра та об’єднання зусиль громадськості й влади. Кошти бюджету будуть залучені лише для закупівлі технічних засобів – радіогідів», – зазначила директор департаменту з питань культури, національностей та релігій ОДА Наталія Гамкало.

Організатори проекту сподіваються, що такий досвід буде поширений по всій Україні.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Ужгородських дітлахів у ...

КОМЕНТАРІ