Експеримент зі створення у місті Хмельницькому єдиної патрульної служби міліції в результаті практичної реалізації підтвердив свою ефективність

Експеримент зі створення у місті Хмельницькому єдиної патрульної служби міліції в результаті практичної реалізації підтвердив свою ефективність

27.02.15 08:08 0 555
Патрулювання вулиць за новою європейською методикою за допомогою «універсальних» міліцейських патрулів, які можуть повноцінно виконувати функції, як по нагляду за громадським порядком, так і за дорожнім рухом, довело свою ефективність. Про це розповіли на брифінгу в управлінні МВС України в Хмельницькій області, приуроченому завершенню практичного етапу експерименту, який тривав упродовж останніх трьох місяців.

Ще 1 листопада 2014 року Міністерство внутрішніх справ України оголосило про кардинальне реформування системи органів внутрішніх справ, початок якому поклав експеримент на базі Хмельницького міського відділу міліції. Нагадаємо, тоді було прийнято рішення про створення у місті єдиної патрульної служби міліції, яка з часом замінить на вулицях населених пунктів дорожньо-патрульну службу Державтоінспекції та існуючі зараз патрульні підрозділи з охорони громадського порядку. Практичний етап випробування розпочався 24 листопада і тривав три місяці. Упродовж цього періоду у МВС та в обласному управлінні працювали спеціальні робочі групи, які аналізували провідний зарубіжний досвід, адаптовували його до українських реалій та намагалися вивести «універсальну схему» патрулювання, яка б дозволила максимально ефективно забезпечувати правопорядок у громадських місцях та на дорогах з мінімальними затратами людських і технічних ресурсів. Ретельна аналітична робота у поєднанні з практичними випробуваннями дали позитивний результат.

— У нас зменшилася кількість грабежів, тяжких тілесних ушкоджень, а найголовніше — зменшилася кількість вуличних злочинів. Покращилося розкриття правопорушень, — розповідає начальник Хмельницького міського відділу міліції Василь Птащук. — Також присутній момент профілактики. У місті у одну зміну працює шість автомобільних патрулів. Від початку експерименту зареєстровано 1383 факти надання допомоги громадянам правоохоронцями єдиної патрульної служби. Це і консультації, і реагування на правопорушення, і профілактика.

Єдина патрульна служба у Хмельницькому працює у три зміни: з 9:00 до 17:00 на маршрути виїжджають шість патрульних екіпажів і їм допомагають десять піших патрулів. З 19:00 до 01:00 працюють стільки ж автомобілів, але уже 20 піших нарядів, а до ранку спокій у місті охороняють чотири машини та три піші патрулі.

Заступник начальника УМВС України в Хмельницькій області Роман Гаврилюк зазначив, що завдяки новій схемі патрулювання значно зросла швидкість реагування міліції на виклики громадян. Тепер це в середньому вісім хвилин.

— Одночасне патрулювання міста шістьма автомобілями суттєво пришвидшує роботу. Окрім того, допомагають GPS-датчики, що показують, який екіпаж знаходиться ближче до місця виклику, — акцентує Роман Васильович.

Подальша доля експерименту вирішиться найближчим часом. Не виключено, що його результат стануть вагомою основою для організації роботи нової патрульної поліції у Києві.

СЗГ УМВС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Державтоінспекція ...
Наступна новина: В Житомирській області в ...

КОМЕНТАРІ