На Хмельниччині посадові особи держпідприємства,що працює на оборону,підозрюються у розкраданні бюджетних коштів

На Хмельниччині посадові особи держпідприємства,що працює на оборону,підозрюються у розкраданні бюджетних коштів

27.02.15 12:16 0 723
Правоохоронці встановили, що через махінації із державними закупівлями зловмисники завдали шкоди Державному бюджету України на суму понад 200 тисяч гривень.

Злочинну оборудку посадових осіб підприємства, що входить до складу Державного концерну «Укроборонпром», викрили та задокументували працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України в Хмельницькій області спільно з колегами із відділу спецміліції.

У ході досудового розслідування було встановлено, що підозрювані під час виконання державного замовлення на виготовлення військової продукції для потреб Міністерства оборони України вступили у змову з місцевим підприємцем та придбали у нього 2 несправних та бувших у використанні токарних верстати за ціною більш ніж у 200 тисяч гривень. Проте, ринкова вартість аналогічних верстатів у відмінному стані складає 26-39 тисяч гривень за одиницю.

Крім того, під час цієї оборудки грубо порушені вимоги Закону України «Про здійснення державних закупівель»: варіанти конкурсної комісії не розглядалися, а платіж не був узгоджений з «Укроборонпромом».

За даним фактом слідчим управлінням УМВС України в Хмельницькій області відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 191 «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років. Процесуальне керівництво у провадженні здійснює прокуратура.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінниччині екстрені ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ