Для стабілізації курсу гривні не завадить дослухатися до олігархів – експерт

Для стабілізації курсу гривні не завадить дослухатися до олігархів – експерт

27.02.15 10:02 0 663
Значна частина економіки сконцентрована в руках олігархів, їхні підприємства експортують продукцію і забезпечують надходження валюти, тому в питанні стабілізації курсу гривні до думки цих людей теж потрібно дослухатися, вважає голова ради Асоціації українських банків, співголова громадської ради НБУ Станіслав Аржевітін. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

«Звичайно, їх рухає економічний інтерес, тому перше, що потрібно зробити поставити запитання: що потрібно вам, щоб ви завозили в країну дохід від експорту, який ви хочете офіційний курс? А потім сказати, якщо це нам під силу, нашій країні, тоді ми готові. Вони все ж таки українці, вони розуміють, яка є проблема в країні. І тоді вживати якісь додаткові заходи», – зазначив Аржевітін.

Водночас потрібно зупинити відтік валюти з країни, впевнений експерт.

На його думку, платежі необхідно ретельно перевіряти.

«Кожен долар, що в нас є, повинен проходити сканування на предмет того, чи є потреба саме в такому платежі», – вважає Аржевітін.

У четвер НБУ знизив офіційний курс гривні майже на дві гривні і встановив на рівні 30,01 гривні за долар.

За останні дні національна валюта України значно подешевшала. Голова НБУ Валерія Гонтарева заявила, що для цього «немає жодних фундаментальних підстав», а міністр фінансів Наталія Яресько зазначила, що стрімка девальвація пов’язана зі спекуляціями та панікою на валютному ринку.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Ужгородських дітлахів у ...
Наступна новина: На Тернопіллі у центрі ...

КОМЕНТАРІ