У Рівненській області рятувальники з підрозділами медицини катастроф та санепідемслужби відпрацювали спільні дії щодо ліквідації аварії з небезпечними хімічними речовинами

У Рівненській області рятувальники з підрозділами медицини катастроф та санепідемслужби відпрацювали спільні дії щодо ліквідації аварії з небезпечними хімічними речовинами

27.02.15 09:07 0 629
26 лютого в аварійно-рятувальному загоні спеціального призначення ГУ ДСНС у Рівненській області відбувся практичний семінар на тему «Алгоритм дій екстрених служб області у разі ураження небезпечними хімічними речовинами, надання першої невідкладної допомоги при ураженні». Крім рятувальників Держслужби з НС участь у заході приймали співробітники підрозділів центру медичної допомоги та медицини катастроф, санітарно-гігієнічної лабораторії обласного лабораторного центру Держсанепідемслужби, начальники пожежно-рятувальних частин ГУ ДСНС, голови сільських та селищних рад, керівники місцевих пожежних команд. В ході теоретичної частини семінару було обговорено питання режиму підвищеної готовності в області, порядок дій у випадках надзвичайних ситуацій та укриття у захисних спорудах, загрози аварій з небезпечними хімічними речовинами і алгоритм дій служб швидкого реагування щодо їх ліквідації та порятунку постраждалих.

Після цього учасникам семінару було продемонстровано спільні дії підрозділів Служби порятунку, медицини катастроф та лабораторного центру Держсанепідемслужби по ліквідації аварії з небезпечними хімічними речовинами та порядок взаємодії між екстреними службами. Відповідно до легенди навчань, в результаті дорожньо-транспортної пригоди перевернулась вантажівка, яка перевозила бочки з соляною кислотою. Через падіння з кузова одна бочка зазнала механічних ушкоджень, в результаті чого відбулась її розгерметизація та вилив речовини на водія та експедитора. Керманич вантажівки перебуває у непритомному стані, а експедитор отримав отруєння парами хімічної речовини.

Першими на місце події прибувають черговий караул вогнеборців та пересувна хіміко-радіологічна лабораторія ГУ ДСНС. В спеціальних захисних костюмах рятувальники оперативно створюють водяну завісу, щоб відгородити небезпечну зону. Вживши заходи з усунення хімічних чинників з поверхні тіла потерпілих, співробітники ДСНС обережно виносять їх із зони ураження. Після цього рятувальники встановлюють бандаж на пошкоджену бочку та визначають тип хімічної речовини.

Наступними на місце події прибувають підрозділи медицини катастроф. Медики відпрацьовують питання сортування потерпілих, надання екстреної медичної допомоги на місці аварії, а також взаємодію бригад швидкої медичної допомоги з пожежно-рятувальними підрозділами. На завершення працівники санітарно-гігієнічної лабораторії демонструють порядок відбору проб ґрунту і повітря та визначення зон забруднення в результаті аварії.

Підбиваючи підсумки навчань, заступник начальника Головного управління ДСНС України у Рівненській області Олександр Мохрик зазначив: «Метою даного заходу було відпрацювання практичних навиків по ліквідації аварій з небезпечними хімічними речовинами та покращення порядку взаємодії між екстреними службами. Такі тренування є досить важливими, адже у нашій повсякденній роботі трапляються різні небезпечні ситуації, і ми разом з іншими службами швидкого реагування повинні бути готові надати допомогу людям за будь-яких умов».

ГУ ДСНС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області 37 ...
Наступна новина: На Волині дільничні ...

КОМЕНТАРІ