У Рівненській області засуджено двох мешканців Сарненського району за бійку,внаслідок якої загинув чоловік

У Рівненській області засуджено двох мешканців Сарненського району за бійку,внаслідок якої загинув чоловік

27.02.15 10:41 0 630
Докази, зібрані органом досудового розслідування за процесуального керівництва прокуратури, суд визнав достатніми для винесення вироку двом жителям області.

Зокрема, 22-річного мешканця Сарненського району визнано винним у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 121, ч. 2 ст. 263, ч. 4 ст. 296, ч. 2 ст. 115 КК України (умисне тяжке тілесне ушкодження, незаконне поводження зі зброєю, хуліганство та умисне убивство).

Дії 23-річного спільника – мешканця цього ж району, кваліфіковано як кримінальні правопорушення, передбачені ч. 2 ст. 263, ч. 4 ст. 296 КК України (незаконне поводження зі зброєю та хуліганство).

? Встановлено, що у жовтні 2013 року між обвинуваченими та жителями Волинської області у одному із кафе, що в Сарненському районі, виник конфлікт, який переріс у бійку. У результаті ? троє чоловіків отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості та один від отриманих травм помер на місці, ? розповів старший прокурор відділу процесуального керівництва при провадженні досудового розслідування органами внутрішніх справ та підтримання державного обвинувачення прокуратури Рівненської області Олександр Станкевич.

Було з'ясовано, що один із обвинувачених, який до того ж був у стані алкогольного сп?яніння, у змові із спільником під час бійки застосував холодну зброю. Двом потерпілим було нанесено ножем не менше 2-4 ударів по тілу та, як наслідок, завдано тяжкі тілесні ушкодження. Ножова травма ще для одного потерпілого, виявилася несумісною з життям.

? Під час судових засідань один із засуджених намагався переконати суд, що діяв у стані необхідної оборони, тому оскаржив ухвалений вирок, намагаючись таким чином уникнути суворе покарання. Проте апеляційний суд Рівненської області погодився із доводами державного обвинувача та дійшов висновку, що такого стану не було, як і не мало місце перевищення меж необхідної оборони, оскільки зі сторони потерпілих суспільно небезпечні посягання не вчинялися, - повідомив прокурор.

Згідно рішень суду 22-річному жителю Сарненського району призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 13 років. Його спільника засуджено до позбавлення волі строком на 4 роки з випробувальним терміном строком на 2 роки. Крім того, відповідно до ст. 76 КК України на останнього покладено обов'язки не виїжджати за межі України на постійне місце проживання без дозволу кримінально-виконавчої інспекції, повідомляти про зміну проживання, роботи або навчання та періодично з'являтись в інспекцію для реєстрації.

А також засуджені мають сплатити потерпілим 335 тис грн матеріальної і моральної шкоди потерпілим.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 26 лютого на ...
Наступна новина: На Хмельниччині міліціонери ...

КОМЕНТАРІ