Прокуратура Рівненщини продовжує перевіряти законність дій посадовців органів державної влади під час Революції Гідності

Прокуратура Рівненщини продовжує перевіряти законність дій посадовців органів державної влади під час Революції Гідності

27.02.15 12:19 0 670
Органи прокуратури Рівненщини продовжують проводити перевірки законності дій посадовців органів державної влади на місцях під час Революції Гідності.

Зокрема, під час перевірки увагу приділено виявленню фактів, пов'язаних з організацією «антимайдану», перешкоджанням вільному виявленню своєї політичної позиції, примусовим залученням працівників бюджетних організацій до різних заходів, незаконним використанням бюджетних коштів, інших фактів, які можуть бути підставою для вжиття додаткових заходів реагування.

Зокрема, слідчим відділом прокуратури області вже завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно посадової особи одного із медичних закладів області, яка у табелі обліку робочого часу внесла недостовірні відомості про кількість відпрацьованих годин працівника, в той час як останній приймав участь у мітингу на підтримку «антимайдану» (ознаки злочину, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України). Крім того, прокуратура Рівненської області ініціювала перевірку дій однієї із суддей Рівненського окружного адміністративного суду за прийняття у грудні 2013 року рішення, яке обмежило реалізацію права людей мирно збиратися у м. Рівне.

Відповідні матеріали прокуратури наразі знаходяться на розгляді Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів загальної юрисдикції.

Для надання всебічної, повної і об'єктивної правової оцінки діям посадовців колишньої влади під час Революції Гідності, прокуратура вкотре просить мешканців області, які мають будь-яку інформацію щодо подій того часу, зокрема, про організацію та відправлення упродовж листопада 2013 – лютого 2014 року до столиці громадян для участі у провокаціях та перешкоджання мирним акціям протесту, повідомити про ці факти. За необхідності гарантується конфіденційність про джерела отриманої інформації.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На сході України вже ...
Наступна новина: Тернопільська міліція ...

КОМЕНТАРІ