У Рівненській області визначена стратегія потребує правильних тактичних кроків

У Рівненській області визначена стратегія потребує правильних тактичних кроків

27.02.15 08:38 0 652
Про підсумки роботи служби зайнятості Рівненщини та невідкладні питання поточного періоду, зокрема в сприянні працевлаштуванню внутрішньо переміщених осіб, йшлося на робочій нараді, проведеній в обласному центрі зайнятості. Участь у заході взяли директори базових центрів зайнятості, начальники відділів обласного центру та керівний склад Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.

Заступник директора обласного центру зайнятості Тетяна Новорок ґрунтовно проаналізувала стан виконання наказу Державного центру зайнятості від 31.01.2015 № 10 «Про організацію роботи щодо сприяння зайнятості внутрішньо переміщених осіб у 2015 році». Вона виокремила актуальні напрями роботи фахівців центрів зайнятості задля всебічного охоплення внутрішньо переміщених осіб послугами служби. В їх числі: налагодження ще більш тісної співпраці з органами влади, конструктивна діяльність мобільних груп, створених у кожному базовому центрі для соціального супроводу переселенців, укладання угод з волонтерськими та громадськими організаціями тощо. Тетяна Новорок наголосила, що професійна кваліфікація людей, які переїхали із східних регіонів, на жаль, важко адаптована до місцевого ринку праці. Відповідно, для таких шукачів роботи варіантом підвищення конкурентоздатності може стати навчання чи перенавчання. Важливою також у допомозі переселенцям є психологічна підтримка. Тож найближчим часом буде відпрацьовано чіткий алгоритм співпраці фахівців центрів зайнятості та психологів ЦПТО ДЦЗ і навчальних закладів.

На нараді проаналізували показники основних завдань служби зайнятості, ефективність комплектації навчальних груп центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.

На важливості дотримання законодавства про зайнятість у співпраці структурних підрозділів обласної служби зайнятості наголосила присутнім начальник інспекції по контролю за додержанням законодавства про зайнятість населення Валентина Булавська.

У підсумку колегіальної роботи учасники наради підтримали курс на вдосконалення стратегії роботи державної служби зайнятості. Відтак, кожен тактичний крок на цьому шляху повинен бути вивіреним.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Владика Борис Ґудзяк ...
Наступна новина: На Вінничині провалився під ...

КОМЕНТАРІ