Видавництво «Знання» популяризує якісне читання за допомогою недорогих книг

Видавництво «Знання» популяризує якісне читання за допомогою недорогих книг

28.02.15 13:06 0 647
У державному видавництві «Знання» з'явилася серія «Скарби», метою якої є популяризація якісного читання. Невелика вартість книг створює для звичайного читача можливість ознайомитись із найкращими творами української та зарубіжної класичної літератури.

Про це у коментарі повідомив головний редактор державного видавництва «Знання» Мирон Іваник.

За словами Мирона Іваника, до кризи 2008 року було важко продати книгу, яка «мала психологічну межу три цифри – тобто те, що було дорожчим, ніж 100 грн», а тепер важко продати те, що дорожче, ніж 20 грн.

«Те, як люди читають і як люди купують книги, не дає підстав для оптимізму. Але я не вірю, що книжки перестануть читати, бо у людині закладено відкривати щось нове. І це щось нове можна відкривати, читаючи якісні тексти», – переконаний Мирон Іваник.

Саме тому у видавництві вирішили створити серію «Скарби», до якої входять книги, які, за словами головного редактора, варто прочитати, адже вони допоможуть навчитися обирати якісні тексти.

«Ми намагаємось популяризувати читання як явище. Ми виходимо з того, що пропонуємо читачу якісні тексти. Якщо він прочитає одну книгу, то захоче прочитати й інші зі серії, а пізніше і рекомендувати їх друзям», – розповів Мирон Іваник.

Він зазначив, що видавництво вирішило не робити акцент на іменах письменників, а на якісних текстах. Зокрема, минулого року у серії вийшли книги Григіра Тютюнника, Олекси Староженка, Євгена Гуцала, Валер’яна Підмогильного. Цьогоріч, світ побачать твори Володимира Винниченка, Тадеуша Доленга-Мостовича, Гарсона Леру, Карела Чапека, Проспера Маріме, Фрідріха де ла Мотт Фуке.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ