У Львові навчать робити весняні листівки та готувати чапаті і кічрі. Афіша

У Львові навчать робити весняні листівки та готувати чапаті і кічрі. Афіша

28.02.15 13:31 0 690
На вихідних Львів зустрічатиме весну теплими розмовами, ніжними листівками та улюбленою кавою. У місті буде багато цікавого для тих, хто хоче трохи розвіятись від поганих новин і на кілька годин розслабитись в улюбленому театрі чи кінотеатрі, на концерті чи на виставці. Фото: forum.n-sk.info

Що нового й цікавого приготував Львів на вихідні, читайте в афіші.

У суботу у «Щось цікаве» о 13.00 відбудеться майстер-клас «Черпаний папір. Весняна листівка». Тут навчаться працювати в техніці черпаного паперу. І в останній день зими зроблять листівку з весняними мотивами. Проведе майстер-клас Яна Андрухова.

О 18.00 у Fredra.61 відбудеться розмова про графіті.

У неділю у Вегетаріанському арт-кафе GREEN відбудеться кулінарна школа від справжніх чоловіків. Учні кулінарної школи – відомий діджей T-One та його друг Андрій готуватимуть індійські страви чапаті та кічрі з усіма нюансами та спецефектами. ТЕАТРИ СУБОТНІЙ РЕПЕРТУАР

О 18.00 Львівська опера запрошує на Vivat оперета!

У театрі Заньковецької о 18.00 відбудеться вистава «Вій, вітерець», присвячена 150-річчю з дня народження автора п’єси латвійського драматурга та поета Яніса Райніса.

Театр Лесі Українки о 18.00 покаже спектакль DIVKA.

«Амнезію, або Маленькі подружні злочини» запрошує побачити о 19.00 театр Курбаса.

Перший український театр для дітей та юнацтва о 14:00 покаже «Чарівне кресало», а о 18:00 «Таїна буття».

А театр «І люди, і ляльки» кличе на «Чарівну лампу Аладдіна». Вистави відбудуться о 12.00 та 14.00. НЕДІЛЬНИЙ РЕПЕРТУАР

У Львівській опері опівдні покажуть «Наталку Полтавку», а о 18.00 – «Повернення Баттерфляй».

Театр Заньковецької о 18.00 запрошує побачити «Останнього гречкосія».

У театрі Курбаса о 19.00 відбудеться спектакль «Так казав Заратустра».

Опівдні у Першому театрі для дітей та юнацтва покажуть «Beautiful Карпати», а о 15.00 – «Попелюшка».

У театрі «І люди, і ляльки» о 12.00, 14.00, 16.00 покажуть «Чарівну лампу Аладдіна». ВИСТАВКИ

Можна оглянути виставку Петра Сметани «Міста, що зникають», де художник намагається привернути увагу до існування міст у нашій пам’яті та в реальності.

Зали Львівської національної галереї мистецтв імені Б. Возницького постануть дещо з незвичним наповненням перед глядачем. Вперше поряд з традиційними творами мистецтва молоді митці, студенти Львівської національної академії мистецтв, презентують проект сучасного візуального мистецтва «Інтеграція».

Сотню світлин із зображенням пам’ятників Т. Шевченку, які знаходяться у різних куточках Землі, можна побачити у головному корпусі Національного університету «Львівська політехніка».

У Галереї сучасного мистецтва УКУ діє виставка, на якій поєднали сучасні та давні експонати. Сьогодення представляють ліногравюри одеської художниці Альбіни Ялози, а минуле – львівські видання: книги з книгарні Львівського успенського братства, яка діяла з 1591 до 1939 р., та найактивнішої львівської приватної друкарні Михайла Сльозки (1638–1670).

Для незрячих відкрили виставку унікальних пам’яток, які досі зберігалися у сховищах і були недоступними для огляду. Витвори з каменя експонуватимуть у Львівському історичному музеї в Італійському дворику. Незрячі львів’яни зможуть «побачити» пам’ятки через дотик. МУЗИКА

У суботу в Львівській філармонії о 18.00 концерт відбудеться під гаслом «Класика для миру».

Відомий український композитор і піаніст Єгор Грушин презентує свій довгоочікуваний сольний концерт у Львівській філармонії. 1 березня о 18.00 найяскравіший представник української неокласичної музики виконає свої найкращі композиції у супроводі струнного квартету. КІНО

Короткометражки «Альманах №1».

«Сироїд». Легка комедійна історія з повчальним фіналом. Двоє молодих людей, які сповідують різні способи харчування, живуть разом і кохають один одного, незважаючи на протилежні погляди. Бо кохання сильніше. Якось до них завітали батьки дівчини, щоб познайомитися з майбутнім зятем. Це спровокувало напружену ситуацію і майже конфлікт. Після від’їзду батьків хлопець намагається змінити свої звички, та нічого з цього не виходить. Але його розуміє дівчина: треба любити коханих такими, якими вони є.

«Чотири півні». Легка молодіжна комедія про чотирьох друзів, які виграли конкурс на кращий рекламний ролик. Замовник, солідний директор птахофабрики, був вражений креатурою юних рекламістів. З їхнього ролика сміялося все журі.

«До гармонії». Історія двох молодих закоханих, які вирушають у подорож на природу. Але вони не склали іспит на повагу один до одного, і кожний вважав, що саме його право на розуміння природи і сутності людських стосунків є важливішим. Історія про те, як розійшлися шляхи двох близьких людей: дівчини та юнака. А чи стали вони щасливішими від цього – зависає питання у фільмі.

«Як Шевченко шукав роботи». Екранізація однойменного оповідання Осипа Маковея. У фільмі розгортається неймовірна історія про те, як сам Тарас Григорович сходить зі свого портрета після відзначення його ювілею на бенкеті наукового товариства, що має ім’я поета. Шевченкові нудно слухати промови про свою геніальність – і він вирішує знайти собі роботу. Але багато хто просто робить собі кар’єру на великих іменах. Автори фільму вважають, що найкращі ліки від усіх моральних хвороб – сміх та іронія. Так само, як 100 років тому вважав автор оповідання. МУЛЬТИКИ

«Книга життя». Події повнометражного мультфільму «Книга життя» відбуваються у фантастичному, неймовірно барвистому світі, де живе юнак на ім’я Маноло. Події в його житті складаються таким чином, що він змушений розриватися між очікуваннями його сім’ї та бажаннями його серця. Перш ніж вибрати той шлях, який стане його долею, герой мультфільму відправляється в неймовірну подорож через дивовижні світи, де йому належить зустрітися зі своїми найбільшими страхами і побоюваннями.

«Барбі Супер Принцеса». Кара – сучасна принцеса, яка живе звичайнісіньким життям. Але після поцілунку чарівного метелика Кара виявляє, що володіє магічними силами і може перетворюватися на Супер Принцесу, яка літає по всьому королівству і готова перемогти будь-яке зло. Однак її заздрісна кузина ловить метелика і також трансформується – але вже в Темну Принцесу! Боротьба принцес розжарюється до межі, але дізнавшись, що у королівства з’явився справжній серйозний ворог, чи зможуть вони об’єднатися в одну команду, забувши про минулі розбіжності? З висоти пташиного польоту добре видно, що наймогутніша сила – це сила дружби!

«Підводна країна чудес». У невеликому рибальському селі живе дівчинка на ім’я Океана. Вона вміє розмовляти з морськими мешканцями. Дівчинка не знає, звідки у неї цей дар, і нічого не пам’ятає про своє минуле. Але одного разу до неї приходить фея хвилі, яка відкриває їй таємницю. Насправді Океана – дочка морської чарівниці, на яку злий дух наклав свої чари. Щоб врятувати маму, юна чарівниця повинна відправитися в непросту подорож в далеку Країну Чудес. Дорогою її чекає зустріч з піратами, злим чаклуном і навіть могутнім духом вогню, але коли поруч з тобою вірні друзі, нічого не страшно. НОВИНКИ

«Люби мене». Саша – приваблива українка – у день свого 33-річчя вирішує покласти край тривалим стосункам з одруженим чоловіком. Впавши у відчай від невизначеності, вона запрошує додому іноземця, маючи на меті завагітніти і більше ніколи його не бачити. Іноземцем виявляється молодий турок Джемаль, що перед весіллям з нареченою, яку знайшли йому батьки, приїжджає з родичами розважитись у Київ. Несподівано Джемаль виявляється чоловіком, з яким Саша вперше почувається справжньою жінкою. Впродовж короткого проміжку часу вони переживають низку пригод, які по-справжньому зближують їх… Джемаль, який потрапляє в засніжений Київ, незважаючи на мовний бар’єр і пережиті шоки від київських реалій, уперше закохується в таку зовні незалежну й сильну, а насправді незахищену й тендітну Сашу. Чи буде шанс у справжнього кохання?

«О.Е. 20 Live in KYIV». Це кіноверсія вже легендарного ювілейного концерту «Океану Ельзи», який відбувся на НСК «Олімпійський» у червні минулого року.

«Еверлі» (бойовик, трилер). Жінка намагається вижити в сутичці з бійцями якудзи, щоб врятувати своїх матір і дочку. Дія усього фільму відбувається в стінах однієї квартири. «СТАРІ» НОВИНКИ

«Вбити посланця» (трилер, драма, кримінал, детектив, біографія). Репортер стає мішенню наклепницької кампанії, що мало не доводить його до самогубства, яка стала наслідком розкриття ним фактів ролі ЦРУ в організації збройного повстання Контра в Нікарагуа та імпорті кокаїну до Каліфорнії. Засноване на біографії журналіста Гарі Уебба.

«Мисливець на лисиць» (трилер, драма, біографія, спорт). Мультимільйонер Джон Дюпон запрошує в свій маєток володаря олімпійської золотої медалі з рестлінгу Марка Шульца для підготовки команди до Олімпійських ігор в Сеулі 1988. У надії присвятити себе тренуванням, гідно виступити і вийти з тіні свого брата, легендарного борця Дейва Шульца, Марк приймає пропозицію. Але параноїк Дюпон затіває гру в кішки-мишки з Марком і Дейвом. Ця жорстока гра віддаляє братів і веде до безглуздої трагедії.

«50 відтінків сірого» (еротичний трилер). Анастейша Стіл – скромна студентка, яка живе разом з близькою подругою-однокурсницею Кейт. За тиждень до випускного в університеті Анастейша, на прохання хворої Кейт замінити її, бере інтерв’ю у молодого красеня-мільярдера Крістіана Грея. Інтерв’ю складається не дуже вдало, і Анастейша не думає, що вони коли-небудь зустрінуться знову. Несподівано Грей з’являється в господарському магазині, де дівчина працює продавцем. Їхнє знайомство триває, і Анастейша поступово дізнається про таємні сексуальні захоплення багатія.

«Kingsman. Таємна служба» (бойовик, комедія, кримінал, пригоди). Джері – молодий хлопець, який пройшов службу в морській піхоті і має дуже високий рівень інтелекту. Він міг би домогтися багато чого, але вибрав інший шлях і став дрібним злочинцем. Одного разу він знайомиться з Гаррі Хартом, якому його батько колись врятував життя. Ця людина вирішує зробити все можливе, щоб зробити життя Джері кращим і відкрити для нього нові можливості. Гаррі розповів йому, що є агентом секретної незалежної організації, яка стоїть на захисті всього світу. Він запропонував хлопцеві пройти навчання і стати новим членом їхньої команди. Джері прийняв пропозицію Харта, але чи зможе він впоратися з усіма випробуваннями і виправдати його надії...

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: На Тернопіллі проведено ...

КОМЕНТАРІ