Міліція Волині розслідує факт стрілянини та пошкодження фермерських посівів

Міліція Волині розслідує факт стрілянини та пошкодження фермерських посівів

28.02.15 17:20 0 693
Правоохоронці розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. Тепер спритникам загрожує до чотирьох років позбавлення волі.

О 23:30 у чергову частину Горохівського РВ УМВС України у Волинській області надійшло повідомлення директора приватного підприємства про те, що між населеними пунктами Підбереззя та Козятин невідомі особи їздять автомобілями по посівах озимини на полях місцевих фермерів.

При виїзді слідчо-оперативної групи встановлено, що в селі Лемешів Горохівського району місцеві фермери затримали два автомобілі, в яких знаходилося троє молодиків із Володимир-Волинського району. Оглядом встановлено, що один із автомобілів через митний контоль не проходив, інший 30.11.2014 року перетнув Ягодинську митницю під керуванням громадянина Республіка Польща. Обидва транспортні засоби були затримані та доставлені на арештмайданчик горохівського райвідділу міліції. Тож позашляховики не зареєстровані у встановлено порядку в органах реєстрації.

При огляді автомобілів виявлено та вилучено дві одиниці зброї: карабін МАРЛІН – 60, калібр 22LR та 5 патронів до нього, карабін «Форт -202» калібру 7.62 та 94 набої до нього, а також дозвіл на зберігання та носіння зброї. Разом із тим провідним мисливствознавцем ДП «Горохівське ЛМГ» на одного із чоловіків складено адміністративний протокол за ч. 1 ст. 85 Порушення правил використання об'єктів тваринного світу) КУпАП. Окрім того, перед Горохівським районним судом буде порушено питання про притягнення до адміністративної відповідальності ще одного зі спритників за порушення норм вимог ч. 1 ст. 191 (Порушення правил носіння та зберігання зареєстрованої зброї) КУпАП.

При спілкуванні із затриманими правоохоронці з'ясували, що 21 лютого вони зі своїми знайомими із Володимира-Волинського поїхали до лісових масивів поблизу села Лемешів Горохівського району на чотирьох позашляховиках займатися офф-роудом (подолання бездоріжжя на позашляховиках).

А 23 лютого в горохівський райвідділ міліції надійшла заява від керівників фермерських господарств за фактом пошкодження посівів озимини на їхніх полях. Цього ж дня проведено огляд земельних ділянок за участю спеціалістів управління сільського господарства райдержадміністрації та державного земельного кадастру, в ході якого зафіксовано розміри та площу пошкоджених посівів. Сума завданих збитків встановлюється.

Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 296 (Хуліганство, вчинене групою осіб) Кримінального кодексу України. Тепер спритникам загрожує до чотирьох років позбавлення волі.

СЗГ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Аматорські творчі колективи ...

КОМЕНТАРІ