В арт-галереї “Луцьк” відбулося відкриття виставки графічних робіт Марини Ткачової “Дерево до неба”

В арт-галереї “Луцьк” відбулося відкриття виставки графічних робіт Марини Ткачової “Дерево до неба”

28.02.15 09:36 0 630
В арт-галереї “Луцьк” відбулося відкриття виставки графічних робіт“Дерево до неба”. Це неповторний, своєрідний доробок художника-графіка Марини Ткачової, яка переїхала до нашого міста із Луганська. Її роботи сповнені символіки, казковості, доброти. Загальний образ складається з дрібниць, казкових елементів, візерунків, які на перший погляд важко розгледіти серед фантастичних орнаментів.

Марина Ткачова розповіла, що влітку 2014 року, у зв'язку з подіями на сході України, разом з чоловіком Кирилом Володимировичем, сином Левом та донечкою Варварою переселилися до Луцька. Тут художниця продовжує займатися творчістю. Створила театральну студію “Бяка-Закаляка”, з'явилися роботи “Чудо-юдо риба-кит”, “Колядування”, “Дерево до неба” та інші казкові графічні образи, які представлені на виставці. Марина подякувала міській владі, яка допомогла організувати виставку, подякувала лучанам, які прийшли переглянути експозицію, та своїм друзям за підтримку, яких вже знайшла у нашому місті.

Вона познайомила присутніх зі своєю творчою родиною, яка є для неї джерелом натхнення і опорою. Чоловік Кирило - дизайнер, тож подає їй багато цікавих ідей, а Левко пише вірші. Один із них приурочив до відкриття творчого доробку мами.

Микола Романюк щиро порадів, що до нашого міста прибула така дружня творча родина, що Марина у Луцьку змогла себе реалізувати. Адже, попри усе, життя продовжується, тож маємо зробити усе можливе, щоб над нашим краєм якомога швидше було мирне, голубе небо. “Якби ми раніше - східняки і західняки більше спілкувалися, то не було б біди, яка прийшла на нашу землю. І ви маєте можливість переконатися, що лучани гостинні, готові поділитися останнім зі своїми ближніми”, ­ сказав міський голова та побажав художниці і її родині міцного здоров'я, родинного затишку та подальших творчих успіхів.

Начальник управління культури міської ради Тетяна Гнатів розповіла про життєвий шлях та доробок Марини Ткачової. Вона акцентувала на тому, що робота “Дерево до неба”, як і назва виставки, виникла у авторки неспроста. Дерево - символ роду. Дереву її роду прийшлося бути вирваним з корінням і перенесеним на іншу землю. Однак, авторка впевнена, що це дерево має силу і може вирости аж до неба при наявності сильної віри та великого бажання.

Привітати художницю з відкриттям виставки прийшли й земляки, переселенці зі Сходу. Вітальні слова від них висловила голова громадської організації “Переселенці Криму і Донбасу” Олена Черенкова.

Високо оцінив графічні роботи Марини Ткачової директор Луцької дитячої художньої школи Іван Гаврилюк. Він зазначав, що саме через духовність і культуру ми можемо об'єднати Україну.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: У Львові судитимуть ...

КОМЕНТАРІ