У Волинській області рятувальники навчали школярів та батьків правильно діяти в надзвичайних умовах

У Волинській області рятувальники навчали школярів та батьків правильно діяти в надзвичайних умовах

28.02.15 16:15 0 686
26 лютого у загальноосвітніх закладах міста Луцька рятувальники провели уроки безпеки для учнів та батьків.

Для восьмикласників гімназії № 21 обласного центру працівники служби порятунку провели тренувальні заняття з надання першої домедичної допомогти. Рятувальники продемонстрували школярам на спеціальному макеті, як правильно здійснювати непрямий масаж серця та штучну вентиляцію легенів. Опісля рекомендацій усі охочі могли самотужки потренуватися у виконанні реанімаційних заходів непритомній людині. Як засвідчили результати практичних занять, більшість школярів добре засвоїли ази медичної підготовки.

Крім того, фахівці ДСНС нагадали дітям правила безпеки: розповіли, як запобігти пожежам у побуті, наголосили на небезпеці виходу на кригу, нагадали й про те, як поводитися, виявивши вибухонебезпечний предмет та в умовах терористичних актів.

Урок безпеки для батьків відбувся у школі-ліцеї № 7 міста Луцька. Захід тривав у рамках загальношкільних батьківських зборів, на яких були присутні педагоги та батьки учнів 5-9 класів. Як діяти при загрозі бойових дій, де сховатися від обстрілів, як здійснюється евакуація із небезпечної зони, які речі першої необхідності узяти при евакуації, – ці та інші аспекти окреслив представник обласного навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності. А працівники ДСНС нагадали батькам і про необхідність дотримуватися правил пожежної безпеки у побуті та на власному прикладі демонструвати дітям обачність та обережність. Крім того, рятувальники продемонстрували присутнім макети ручної гранати та зразки вибухонебезпечних предметів і розповіли, як поводитися, виявивши подібний предмет. Зупинилися й на тому, що часто трапляються випадки, коли вибухівкою «нашпиговують» іграшки, мобільні телефони, коробки з-під цукерок тощо.

Представники ДСНС наголосили за жодних обставин не зачіпати подібні речі та висловили сподівання, щоб такими знаннями ніколи не довелося послугуватися. Наостанок рятувальники вручили комплект навчальних матеріалів для обладнання у школі куточка цивільного захисту та безпеки життєдіяльності.

УДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Рівненщині бійці ...
Наступна новина: На Вінничині міліціонери ...

КОМЕНТАРІ