В Житомирській області упродовж доби селяни виявили 4 одиниці вибухонебез- печних предметів часів війни

В Житомирській області упродовж доби селяни виявили 4 одиниці вибухонебез- печних предметів часів війни

28.02.15 12:17 0 620
25 лютого до рятувальників 16-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Радомишль надійшло одразу 2 повідомлення про виявлення вибухонебезпечних предметів на території району.

Перший виклик служба «101» отримала із села Раївка. Там селянин обстежував місцевість на предмет виявлення металу. На дорозі, що за 15 м від лісосмуги, чоловік за допомогою металошукача натрапив на підозрілі предмети. Він почав їх відкопувати, але припустивши, що це вибухівка, сповістив про знахідку рятувальників. Останні, оглянувши предмети, ідентифікували їх як 2 артилерійські снаряди калібром 76 мм та 1 мінометну міну калібром 82 мм часів минулої війни.

Значно небезпечніше було у селі Гута-Забілоцька того ж району. Там селянин на власному подвір’ї відкопав невідомий предмет великого розміру. Чоловік дещо обізнаний у тонкощах військової справи, тому одразу повідомив про знахідку фахівців ДСНС та самотужки огородив місце виявлення. Як з’ясувалося, підозрілою знахідкою виявилась 50 кг фугасна авіаційна бомба (ФАБ-50).

Наразі піротехніки Управління ДСНС Житомирщини проводять знищення усіх виявлених на території району вибухонебезпечних предметів.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Хмельницька область: ...
Наступна новина: Прокуратурою направлено до ...

КОМЕНТАРІ