В Закарпатській області свободівці борються із незаконною вирубкою лісу

В Закарпатській області свободівці борються із незаконною вирубкою лісу

28.02.15 11:08 0 825
25 та 26 лютого 2015 року силами свободівців Іршавського та Хустського районів за участі УДАІ області здійснено рейд з попередження незаконної вирубки лісу на Закарпатті. Було проведено перевірку на предмет законності вирубки, перевезення та реалізації деревини.

Зрештою, з'ясувалось, що практично весь ліс транспортується з порушенням чинного законодавства. Більше половини лісоматеріялу перевозилось без наявних супровідних документів, тобто він був крадений. Приблизно 40% це деревина, яка не оформлена належним чином, тобто немає штрих-коду. У результаті чого деревина під одними паперами перевозиться декілька разів, оскільки дехто використовує штрих-коди багато разів.

"Приблизно 30–50% деревини перевозиться як дрова, але довжиною 4–7 метрів. Проте деревина, яка має довжину більше 2 метрів – це технічна сировина. Тим самим лісове господарство обдурює державу та краде при цьому від 500 до 2000 гривень на кубічному метрі лісоматріялів", – повідомив співорганізатор рейду свободівець Віталій Рішко.

Протягом декількох годин патрулювання два автомобілі було відправлено на штрафний майданчик. Це ті вантажівки, які не мали жодних супровідних документів, окрім національної валюти, що служить їм альтернативою документів.

"Думаємо, що кожен автомобіль можна було оштрафувати на суму від 1700 до 2400грн, проте десятки водіїв відбулись попередженням. За один день перевірки резюмуємо, що в області немає стільки штрафних майданчиків, на які можна було б розмістити всі вантажні автомобілі, які перевозять ліс з порушенням закону. Завдячуючи лісовому господарству області наш мальовничий край має можливість залишить лише в наших спогадах та історії. Ми і надалі будемо проводити рейди спільно із співробітниками УМВС, щоб запобігти незаконній вирубці лісу. Хотілось би, щоб правоохоронні органи реагували не лише за умови наявності поруч активістів ВО "Свобода", але виконували свою професійну діяльність завжди", – зазначив керівник Хустської районної організації ВО "Свобода" Віталій Рішко.

Про це повідомили в прес-службі Закарпатської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ