В Держекоінспекції у Закарпатській області проведено річну підсумкову зустріч українсько – угорської Робочої групи з охорони якості вод

В Держекоінспекції у Закарпатській області проведено річну підсумкову зустріч українсько – угорської Робочої групи з охорони якості вод

28.02.15 16:36 0 804
На виконання вимог міждержавної Угоди між Урядом України та Урядом Угорської Республіки (11.11.1997 р., м. Будапешт) з питань водного господарства на прикордонних водах та Плану роботи 26-27 лютого 2015 року в м. Ужгород відбулася робоча зустріч українсько-угорської Робочої групи з охорони якості вод.

Українську частину Робочої групи очолювала її керівник, заступник начальника Державної екологічної інспекції у Закарпатській області Оксана Фенцик, угорську – Кочіш Габорне др., керівник підрозділу Верхнє-Тисайської інспекції з охорони довкілля та природи (м.Ньіредьгаза, Угорщина). До складу Робочої групи від української сторони входять спеціалісти Держекоінспекції у Закарпатській області та Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса, від угорської сторони – спеціалісти Верхнє-Тисайської інспекції з охорони довкілля та природи (м.Ньіредьгаза, Угорщина), Верхнє-Тисайської дирекції водних справ (м.Ньіредьгаза, Угорщина) та Затисайської інспекції з охорони довкілля та природи (м.Дебрецен, Угорщина).

Під час зустрічі експерти підвели підсумки роботи за 2014 рік, підготували звіт про стан якості прикордонних вод та надзвичайні забруднення для представлення Уповноваженим Урядів Угорщини та України з питань водного господарства на прикордонних водах. Українські та угорські експерти констатували, що надзвичайних забруднень транскордонного характеру, які б привели до погіршення якості води на україно-угорській прикордонній ділянці р. Тиса в минулому році зафіксовано не було.

Робочою групою також було затверджено План робіт на наступний період, яким передбачено проведення зустрічей Робочої групи з охорони якості вод, спільних відборів проб води, проведення зовнішньо-лабораторного контролю (інтеркалібраційних досліджень), порівняння методик та інші завдання, пов'язані з контролем за охороною якості води.

Державна екологічна інспекція

у Закарпатській області

Про це повідомили у Закарпатській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області у ...
Наступна новина: Луцькі учні стали першими в ...

КОМЕНТАРІ