Закарпаття: на Мукачівщині в ДТП загинув велосипедист

Закарпаття: на Мукачівщині в ДТП загинув велосипедист

28.02.15 12:57 0 627
Пізно ввечері на автодорозі Київ-Чоп неподалік с.Іванівці Мукачівського району водій автобуса смертельно травмував 19-річного велосипедиста, який рухався зустрічною смугою руху.

На телефон «102» чергової частини Мукачівського міськвідділу міліції надійшло повідомлення від невідомого про ДТП на 777-му кілометрі траси міжнародного сполучення Київ-Чоп.

За попередньою інформацією правоохоронців, водій автобуса марки «SETRA», рухаючись маршрутом «Вінниця - Італія», під час обгону виїхав на зустрічну смугу руху. Назустріч йому їхали два велосипедисти, які не мали на велосипедах і на собі відблискуючих знаків. Тож водій автобуса не помітив вчасно велосипедистів і не зміг уникнути наїзду.

Від удару одного з велосипедистів відкинуло на узбіччя дороги, від отриманих травм нещасний загинув на місці аварії. Ним виявився 19-річний житель сусіднього села Ракошино.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.286 Кримінального кодексу України (Порушення правил безпеки дорожнього руху).

Водночас міліція нагадує вимоги до велосипедистів:

Рухатися по проїзній частині дороги на велосипедах дозволяється особам, що досягли 14-річного віку.

Велосипед має бути укомплектований світловідбивачами (катафотами): спереду — білого, по боках — жовтогарячого, позаду — червоного кольору. Для руху в темну пору доби і в умовах недостатньої видимості на велосипеді повинен бути встановлений та увімкнений ліхтар (фара).

Велосипедисти повинні рухатися по велодоріжках, а якщо їх немає — по крайній правій смузі проїзної частини, в один ряд (один за одним).

Велосипед повинен мати справні гальма, звуковий сигнал.

Категорично забороняється рухатися по дорозі в темний час доби (в умовах недостатньої видимості) без включеної фари й світловідбивачів, а також їздити по зустрічній смузі.

Наталія Машіко

Мукачівський МВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Рівненщина: відбувся ...

КОМЕНТАРІ