Ще одному загиблому Герою відкрили анотаційну дошку в рамках програми "Івано-Франківськ - місто героїв"

Ще одному загиблому Герою відкрили анотаційну дошку в рамках програми "Івано-Франківськ - місто героїв"

28.02.15 16:32 0 714
В рамках програми міської ради "Івано-Франківськ — місто героїв", на фасаді 19 школи 27 лютого відкрили анотаційну дошку старшому прапорщику спецпідрозділу "Беркут", вояку АТО Володимиру Шарабуряку

Як відомо, він загинув 29 травня минулого року біля гори Карачун, коли терористи збили гелікоптер Нацгвардії. Тоді загинуло 12 осіб, 6 з яких були прикарпатцями.

пам'ятний знак Шарабуряку відкрили матір бійця, його рідний брат та племінник.

Шарабуряк Володимир Богданович:

Народився 9 жовтня 1976 року в місті Івано-Франківську. Початкову освіту здобув у ЗШ № 19. З 1991 по 1994 роки навчався у місцевому ПТУ № 15 за спеціальністю слюсар з ремонту автомобілів, водій автомобіля, після чого пішов до війська. У Збройних силах служив до 1996 року. У 1998 році став міліціонером патрульно-постової служби міліції батальйону ППС Івано-франківського МВ УМВС України в Івано-франківській області. Згодом – міліціонер окремої роти міліції швидкого реагування "Беркут", пізніше – командир відділення окремої роти "Беркут". У 2014 році став командиром відділення № 2 взводу № 1 спеціальної роти міліції УМВС України в Івано-франківській області .

Під час проведення антитерористичної операції на Донбасі перебував у гелікоптері, який після розвантаження продуктів харчування та проведення ротації особового складу на 5-му блокпосту повертався з позицій в районі гори Карачун. Гелікоптер був обстріляний з лісосмуги та підбитий, загинуло 12 чоловік – 6 з Національної гвардії України, разом з 2 членами екіпажу, та 6 із спецпідрозділу МВС України. Похований 2 червня 2014 року в Івано-Франківському меморіальному сквері.

20 червня 2014 року за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі під час російсько-української війни, відзначений – нагороджений орденом "За мужність" I ступеня (посмертно).

Про це повідомили у Івано-Франківській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області у ...

КОМЕНТАРІ