Рятувальники відпрацювали елементи реагування на небезпечну ситуацію на ДП «Львівдніпронафтохім»

Рятувальники відпрацювали елементи реагування на небезпечну ситуацію на ДП «Львівдніпронафтохім»

28.02.15 09:08 0 746
У Львові відбулися показові навчання із ліквідації наслідків надзвичайної ситуації та гасіння пожежі на ДП «Львівдніпронафтохім».

Навчання проводилися з метою вдосконалення пожежно-тактичних знань і практичних навичок рятувальників під час гасіння пожеж та рятування людей із задимленої зони, а також налагодження взаємодії між екстреними службами у випадку реагування на небезпечну подію.

Згідно тактичного задуму тренувань, на другому поверсі будівлі стався вибух балону із подальшим горінням. Адміністрація об’єкту організувала евакуацію свого персоналу.

ДП «Львівдніпронафтохім» розміщене на території 0,48 га. У денну зміну на ньому працює 50 осіб персоналу. У випадку виникнення загрози їх життю та здоров’ю, працівників необхідно оперативно вивести із осередку небезпеки. Саме для цього і проводяться такі відпрацювання – аби кожен учасник події знав як правильно себе поводити.

Через інтенсивний розвиток пожежі, високу температуру і щільне задимлення, деякі працівники не встигли покинути будівлю. Аби дочекатися прибуття пожежно-рятувальних підрозділів люди ховалися на вище розташованих поверхах та даху будинку.

У результаті вибуху зруйновано частину будівлі, а над приямком підвального приміщення утворився завал, під яким знаходилися потерпілі.

Керівництво підприємства одразу повідомило про небезпечну ситуацію Службу порятунку та решту екстрених служб міста. Згідно визначеного алгоритму дій, чергові електрики негайно знеструмили об’єкт. Рятувальники, застосовуючи спеціальну пожежно-рятувальну техніку, здійснили евакуацію працівників та провели розвідку місця пожежі. За допомогою автодрабини вогнеборці евакуювали потерпілих із задимленого приміщення та надали першу медичну допомогу.

Паралельно із порятунком персоналу, вогнеборці проклали магістральну лінію та приступили до ліквідації пожежі. Всі тліючі конструкції надзвичайники пролили водою, після чого здійснили їх розбір.

Потерпілих деблокували з-під завалів фахівці загону технічної служби ДСНС України. Рятувальники надали їм долікарську допомогу та передали медикам для надання подальшої допомоги.

Підсумовуючи проведені навчання можна впевнено сказати, що співпраця між усіма службами є ефективною та злагодженою. У випадку небезпечної ситуації усі фахівці зможуть оперативно відреагувати на подію та надати якісну допомогу потерпілим.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку з 6 березня по 15 ...
Наступна новина: На Вінничині прокуратура ...

КОМЕНТАРІ